Ero Sect ja CultSect vs Cult

Uskonto on ollut kiinteä osa jokaisen ihmisen 'elämää. Useimmat ovat syntyneet johonkin uskontoon säästää muutaman joiden vanhemmat ovat ateisteja. Se ohjaa yksilöt, mitä polkua elämässä valita, käytäntöihin arvot muokkaavat heidät sellaisia ​​ihmisiä, että he tulevat. on olemassa useita suuria uskontojen, ja niistä suuri määrä lahkoja ja kultteja ovat poikenneet.

Lahko on pieni elin tai ryhmä ihmisiä, jotka erotettu suuremman perustettu ryhmä noudattaa erilaista oppi. Se on ryhmittymän laajempi kokoonpano tai ryhmä, erityisesti uskonnollisia ryhmiä, jotka kehittäneet omia erillisiä uskomuksia ja käytäntöjä.

Sana 'lahko' tulee latinan sanasta 'koulussa', joka tarkoittaa 'tavalla, mode' tai 'koulukunnan.' Se tuli Englanti kielen kautta Vanha ranskalainen 'secte', jota käytetään viittaamaan erottuva uskomuksia.

Tietty uskonnollinen järjestö voidaan hyväksyä valtavirran laitos yhdessä maassa, mutta voidaan pitää lahko toisessa. Kaikki riippuu siitä, ovatko organisaation tai laitoksen hyväksyttyjä tai tunnustettuja kyseisessä maassa.
Lähes kaikissa uskonnoissa on irtautuneen ryhmiä. Islam on sunnien ja shiiojen lahkoja; Juutalaisuus on ka- raiimeihin; Hindulaisuus on Shiyaism ja Shaktism; Kristinusko on Religious Society of Friends, tai kveekarit, ja Amish lahkojen.Kultti, toisaalta, on lähes uskonnollinen ryhmä, joka on eri ja epätavallinen ideologioita erottuva rituaaleja ja käytäntöjä ja johtaa autoritaarista ja karismaattinen johtaja. Jäsenet asuvat epätavallinen ympäristössä, Usein on täysin tottelevaisia ​​heidän johtajansa. Sana 'kultti' tulee latinan sanasta 'cultus', joka tarkoittaa 'työ, kulttuuri, kunnioitus, tai palvontaa.' Se tuli Englanti kielen kautta ranskalainen sana 'culte', joka tarkoittaa 'erityistä palvonnan muoto.' In Englanti se alkoi tarkoittaa 'omistautumista henkilö tai asia.'

Kultit on negatiivinen sävy; niille on ominaista sen jäsenet 'koko kuuliaisuutta ja riippuvuutta heidän johtajansa ja niiden taipumus ottaa kaiken äärimmäisyyksiin. He uskovat, että kultti on ainoa tie pelastukseen, ja kaikki sen ulkopuolella on paha.
Jäsenet elää erillään heidän perheenjäsenilleen, jotka ovat ei-uskovat. Erottaminen jäsenet perheistään on tekniikka tehdä niistä yksittäisiä ja tullut riippuvaiseksi kultti. Ne ovat myös kohdistuu psykologista sabotaasi, jotta ne tottelevainen.

Yhteenveto:

1. lahko on pieni ryhmä, joka erottaa suurempi ryhmä seurata eri oppi kun kultti on pieni, lähes uskonnollinen ryhmä hyvin epätavallinen ideologioihin, rituaalit ja käytännöt.
2. lahko on osa tietyn uskonnollisen järjestön kun kultti on täysin eri organisaatiota.
3. jäsenet lahkon elää valtavirtayhteiskunnan kun jäsenet kultin yleensä elää eristyksissä pois heidän perheenjäsenilleen, jotka ovat ei-uskovat.
4. Cult jäsenet ovat yleensä täysin tottelevaisia ​​ja riippuu heidän johtajansa kun jäsenet lahkon eivät.