Ero luterilaisen ja MethodistLuterilainen vs Methodist

Luterilaiset ja metodistit ovat pohjimmiltaan ihmisiä, jotka ovat vankasti uskomukset näissä kahdessa oppeja kristinuskon. Nämä opit jakaa paljon yhteisiä piirteitä, mutta yhtä monta eroja liikaa. Ensimmäinen ja tärkein kohta on niiden hyvin erilainen historia ja alkuperää. Luterilaiset ovat peräisin seurauksena Martin Luther 'merkittävistä pyrkii yrittää tuoda rakennemuutos katolisen kirkon. Useimmat perinteiden ja ideoita luterilaiset ovat aivan samat kuin katolilaisten. Toisaalta, John Wesley pidetään johtajana metodistit. Monet tapoja ja uskomuksia voidaan jäljittää Saksan kirkon. merkittävä panos metodistit on ajatus, että Jumala 'henki ilmenee jokaisessa ihmisessä.

Luterilainen kirkko annetaan paljon enemmän huomiota yksityiskohtainen, perusteellinen ja kestävä seremonioita. On seurakunnat, jotka ovat pakollisia olla osa. Rituaali antaa Confessions on myös osa luterilaisen kirkon. Metodistikirkon poikkeaa näistä perinteisiä käytäntöjä ja sen sijaan keskittyy tekee hyvää, jotta miellyttää Jumalaa. Siinä keskitytään hyviä tekoja ja hyveellinen tekoja. Se julistaa, että Jumala 's rakastava läsnäolo on luontainen meissä ja Kristus on läsnä kaikkialla me menemme noin jokapäiväiseen elämäämme.

Toinen silmiinpistävä ero kahden oppeja on, että metodisteja uskovat yhä pyhässä maapallolla kautta rakkauden tekoja, ystävällisyyden ja suuruutta. Ne kannustavat seuraajiaan aikaan muutos siinä, miten ne suhtautuvat lähimmäistenne ja istuttaa viestejä rauhan ja veljeyden sydämessään. Kuitenkin luterilaiset mielestämme voi tulla pyhiä maan päällä ja voi vain saavuttaa pyhyys kerran pääsemme taivaaseen. Niin, ne keskittyvät parannuksen menneet syntinsä kautta tunnustuksellinen rituaaleja. He asettavat erittäin vahva merkitys käytännön uskon ja säilyttämisen katolisen perinteisiin ja tapoihin. He uskovat, että ne saavat paikan taivaassa vahvuus uskonsa yksin.

Nämä opit löytää paikkansa monipuolinen maailman maissa. Useimmat metodisteja perustuvat Englannissa ja tulevat toimivaltaan kuuluvien Englannin kirkon. He aktiivisesti osallistua käytäntöjä, jotka kasteen rituaaleja, upottamalla pyhä vesi, jne luterilaiset ovat enemmän mukana Saksassa.

Yhteenveto:1. Martin Luther oli perustaja luterilaisen opin taas John Wesley voidaan katsoa kanssa perustamisen metodisti opin.

2. Metodistit sijoittaa huomattavan tärkeänä Jumalan henki on läsnä kaikkialla, kun taas luterilaiset yleinen uskomus, että kukaan voi etsiä Jumalaa vain pyhissä paikoissa.

3. Metodistit makasi suuri merkitys sen seuraajat tekee hyvää säädöksiä, kun taas luterilaiset keskittyä enemmän uskoon ja uskontoon.

4. metodistit uskovat, että he voivat tulla Sanctified maapallolla itsensä elää elämää puhtauden, hurskaus ja puhtauden taas luterilaiset eivät jaa tätä käsitystä.