Ero CDROM ja DVDCDROM vs DVD

DVD ja CDROMs ovat optiset laitteet, joissa on paljon käyttöä; näkyvin joka on sisällön jakelua kuten elokuvia, musiikkia, ohjelmia, ja tällaisia. Suurin ero CDROM ja DVD on niiden kyky. CDROM tyypillisesti omistaa 700MB tietojen levyä kohden, kun taas DVD-levylle mahtuu 4. 7FI yhdellä kerroksella. Dual layer ja kaksipuolinen DVD-levyjä työntää tämä enintään 17 Gt. Tämä on myös tärkein syy, miksi CDROM korvattiin DVD.

Toinen etu DVD on sen paljon nopeamman tiedonsiirron nopeuksilla. CDROM pohja nopeus 1x kääntää datan suoritusteho 1. 23Mbit / s tyypillisiä CDROM asemat saavuttaa nopeus 56x ja siirtonopeudet noin 68. 8 Mbit / s. Vertailun vuoksi 1x nopeus DVD on suurempi siirtonopeus 10.80Mbit / s. Vaikka nykyinen enintään yleisesti saatavilla DVD-asemia on vielä noin 20x, se silti kääntää huomattavasti suurempi 216Mbit / s. Nopeus on heikosti havaittavissa välillä CDROM ja DVD kirjoittaessaan täynnä levyjä johtuen suuremman kapasiteetin DVD.

Korkeampi data kapasiteetti ja nopeammat DVD osoittautuu erittäin edullinen yksi sen monia käyttötarkoituksia; elokuvia. Elokuva sisältyvät yleensä vähintään kaksi CDROMs ja katsojat pakko lopettaa kesken elokuvan vaihtaa levyjä. Tämä ei ole enää ongelma DVD. Se voi jopa majoittaa ilmaisohjelmia kuten; kulissien takana, haastatteluja, Outtakes, ja jopa poistetut kohtaukset jossa monet elokuva päättäjät rutiininomaisesti sisällyttää DVD julkaisu. Tämä antaa katsojille toissijainen syy ostaa DVD vaikka he ovat jo katsoin elokuvan elokuvateatterissa. Etuna on vielä selvemmin, kun se tulee pelejä. Jotkut pelit CDROMs usein span tahansa välillä 2-6 levyjä. Jossa DVD, tämä pienennetään paremmin hallittavaan 1-2 levy asetettu.Vaikka DVD on paljon etuja verrattuna CDROM, se vielä onnistuu säilyttää taaksepäin yhteensopivuus. Joten jos tietokoneessa on DVD-asema tai DVD-soittimen, voit silti pystyä lukemaan vanhoja CDROMs sitä. Koska DVD on uudempi tekniikka, se on jo selvää, että voitit 't voivat käyttää DVD-levyjä vanhan CDROM asemat ja soittimet.

Yhteenveto:

1. DVD pidä paljon enemmän tietoa kuin CD.
2. DVD-levyillä on nopeampi tietojen nopeuksilla kuin CDROMs.
3. DVD mahtuu koko elokuva yhdelle levylle kun CDROMs voi 't.