Ero SLIP ja PPPSLIP vs PPP

SLIP (Serial Line Internet Protocol) ja PPP (Point-to-Point Protocol) ovat kaksi protokollia, joita käytetään toisiinsa kaksi pistettä helpottamiseksi tiedonsiirron edestakaisin. Vaikka niitä voidaan käyttää eri medioita, tyypillisin käyttö on kanssa puhelinlinjoja Internet-yhteyden; käytetään luomaan digitaalisen viestinnän välillä käyttäjän ja ISP. Suurin ero SLIP ja PPP on nykyisessä käytössä. SLIP on vanhempi kahden ja oli hyvin minimaalinen ominaisuuksia. Tämä johti lopulta siihen, että luodaan PPP ja sen lisäominaisuuksia, mikä tekee SLIP vanhentunut.

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista PPP on sen kyky automaattisesti määrittää sen yhteysasetukset alustuksen aikana. Asiakas ja isäntä kommunikoivat alustuksessa ja neuvottelee parhaat asetukset voidaan käyttää. Tämä on toisin SLIP joka tarvitsee asetukset koodattu etukäteen, jotta voidaan luoda onnistuneen yhteyden. Automaattisen määrityksen merkittävästi yksinkertaistaa setup koska useimmat asetuksia ei tarvitse syöttää käsin.

Toinen olennainen piirre lisätään PPP on virheiden havaitsemiseen ja hyödyntämistä. Tässä prosessissa datan lähettämiseksi, on hyvin mahdollista, että paketti tai kaksi katoaa matkalla. PPP pystyy havaitsemaan virheet ja automaattisesti käynnistää elpymistä menetetty paketteja. SLIP ei ole säännöksiä virheiden havaitsemiseen joten se täytyy toteuttaa korkeammalla tasolla. Paitsi että tämä lisää monimutkaisuutta, se lisää myös tarvittava käsittely.Vaikka SLIP on vanhentunut ja ei enää käytetä useimmissa tietokonejärjestelmät, se nauttii edelleen jonkin verran käyttää joissakin järjestelmissä kuten mikro. Tämä johtuu siitä, että suhteellisen pieni määrä yläpuolella että se lisää. Jotta lähettää paketin, PPP lisää otsikon sekä täyttötiedot lopussa. Vertailun, SLIP yksinkertaisesti lisätään loppuun merkki lopussa kunkin paketin. Sovelluksissa, joissa ominaisuuksia PPP eivät todellakaan tarvita, sen käyttö on vain tuhlausta kaistanleveyttä kuin otsikon ja täyte olisi aina siellä. Tällöin käytetään SLIP on itse asiassa edullisempaa kuin PPP.

Yhteenveto:

1. SLIP on vanhentunut ja on korvattu PPP useimmissa sovelluksissa.
2. PPP voi automaattisen konfiguroinnin asetuksiin SLIP ei.
3. PPP tarjoaa virheiden havaitsemiseen ja talteenotto samalla SLIP doesnt 't.