Ero Mastodon ja MammothMastodon vs Mammoth

Nisäkkäät ovat eläimiä, joilla hiukset ovat ilman hengitys, ja on maitorauhasen ja hikirauhaset. Nisäkäslajien on jaettu kahteen luokkaan: Prototheria (kanat) ja theria, joka koostuu marsupials ja istukalliset.

Istukalliset ovat nisäkkäitä, joilla on istukka, joka syöttää niiden jälkeläisiin kun vielä kohdussa äitien. Ihminen ja useimmat eläimet ovat istukalliset, kuten norsut, jotka liittyvät läheisesti muistuttavissa kaksi sukupuuttoon nisäkkäille mastodons ja mammutit.

Mastodons oli suuri, tusked nisäkäslajien eläimen suvun Mammutin vallinneet vasta noin 11000 vuotta sitten. He vaelsivat antiikin preeriaa Aasiassa, Afrikassa, Euroopassa, Keski-Amerikassa, ja Pohjois-Amerikassa. Varhaisin fossiilisten löydettiin Kongon demokraattinen tasavalta vaikka jotkut on löydetty myös Englannissa, Hollannissa, Kreikassa, Romaniassa, Keski-Amerikassa, ja Pohjois-Amerikassa.

Mastodons olivat selaimet; ne ruokitaan lehdet ja puiden lehdet. Niiden hampaat kartion muotoisia ja tylsä, jotka olivat sopivia syöminen ja pureskelua lehdet. Heidän syöksyhampaat olivat lyhyitä ja kapeita joka kaareva ylöspäin. Heidän pääkalloja oli tasainen ja suuri, ja heidän päänsä oli sijoitettu vain muutaman tuumaa pääketjuissaan ja ei pysynyt pystyssä. Ne olivat myös lyhyempi ja kevyempi kuin muut sukupuuttoon, suuri nisäkäs, mammutti.

Mammutit olivat läheisempää sukua modernin elefantti. He kuuluivat sukuun Mammuthus ja Elephantidae perheen. He asuivat joitakin 4. 8 miljoonaa yeas sitten ja kuolivat sukupuuttoon noin 4500 vuotta sitten. Heidän syöksyhampaat olivat pitkät, paksut ja kaarevat. Joillakin lajeilla heillä oli peittäminen pitkät hiukset. Heidän päänsä olivat pystyssä ja oli korkein kohta kehoaan toisin kuin mastodons '.Ne olivat suuria, kooltaan jopa viisi metriä korkea ja painaa vähintään kahdeksan tonnia. Mammutit olivat ruohonsyöjät; ne ruokitaan nurmikolla, levät, ja yrttejä. Heillä oli korkea-kruunasi hampaat, jotka olivat ihanteellinen syövät ruohoa ja muita alavilla kasveja. Heillä oli sama sosiaalinen rakenne kuin nykyaikaisen Afrikkalainen ja Aasian norsuja, elävät karjoissa jotka johdossa on matriarkka tai nainen norsu. Sonnien, toisaalta, asui yksin ja joskus muodostuu löysä ryhmiä, kun he kypsynyt.

Sana 'mastodon' käytettiin ranskalainen luonnontieteilijä Georges Leopole chretien Frederic Dagobert viittaamaan nänni ulokkeiden sukupuuttoon nisäkäs 's hampaat. Se oli johdettu kreikan sanasta' mastos 'tarkoittaa' rinta 'ja' odont 'tarkoittaa 'hampaat'.

Sana 'mammutti', toisaalta, tuli venäläinen sana 'mamot' tarkoittaa 'maa', jossa jäännökset sukupuuttoon nisäkkäiden löydettiin 1700-luvun alussa. Se tuli viitata eläin 's suurikokoisia 1800-luvun alussa.

Yhteenveto:

1. mastodon oli suuri, tusked nisäkäs joka kuoli sukupuuttoon 11000 vuotta sitten, kun mammutti oli myös suuri, tusked nisäkäs joka kuoli sukupuuttoon 4500 vuotta sitten.
2. mammutti oli suurempia ja raskaampia kuin mastodontti.
3. Jotkut lajit mammutti oli pitkät hiukset taas mastodons tehnyt 't.