Ero Paraplegia ja quadriplegiaParaplegia vs quadriplegia

Selkäydin on tärkeä osa elin ja yhdessä aivojen ja verkkokalvon muodostaa meidän keskushermostoon. ? Se yhdistää aivojen ja ääreishermoston; koordinointi signaalit, jotka lähetetään eri kehon osiin. ? Tukeminen selkäydin suojaa on selkärankaa.

Kun onnettomuus tai sairaus aiheuttaa vahinkoa selkärangan, selkäytimen vaikuttaa myös. ? Vahinkoa selkäydin voi häiritä signaalien välillä aivojen ja muiden kehon osien, invaliditeettiin viestejä aivoihin pääsemästä osista, jotta ne siirtää. ? Trauma selkäydin voi aiheuttaa halvaus ja neliraajahalvausta.

Sekä paraplegia ja quadriplegia ovat sairauksia, jotka voivat liittyä osittain tai kokonaan halvaantuminen ruumiinosat. ? Nämä olosuhteet voivat johtua vahinkoa selkäydin, tai trauma, ja sairauksia, kuten kasvaimia, skolioosi, ja selkärankahalkion. ? Vaikka nämä sairaudet ei voida parantaa, vahinkoa selkäydin voidaan hidastaa hoidolla.

Ihmiset kärsivät halvaus ja quadriplegia yleensä hankkia lisää terveysongelmia, kuten murtumia, keuhkokuume, infektiot, haavaumat, suolen, virtsateiden sekä sydän- ja verisuonitautien, ja krooninen kipu. ? Tämä johtuu niiden kyvyttömyys liikkua itsenäisesti, Usein velvoitetaan käyttämään pyörätuolia liikkua.

Quadriplegics on vaikeampi, koska halvaus on kaikkien neljän raajan, joka tarkoittaa sekä kädet ja jalat ovat halvaantunut. ? Tämä tapahtuu, kun vahinkoa selkäydin on vakavampi mikä johtaa menetyksen tunne ja valvonnan käsissä, jaloissa ja kehossa. ? Joskus quadriplegic 'kädet voi toimia, mutta sormien Don 't työtä.Paraplegics toisaalta vain menettää tunne ja hallinnan alaosan kehonsa. ? Vamman tai sairaus voi aiheuttaa selkäydinkudokseen turvota. ? Niille, jotka ovat vähemmän vammoja, kävely on vielä mahdollista, mutta täydellinen tai täydellinen paraplegia, potilas on aina riippuvainen pyörätuolissa.

Hoito sekä paraplegia ja quadriplegia edellyttää sairaalaan synnytyksen mutta quadriplegia vaatisi paljon pidempi sairaalassa. ? Kuntoutus ja fysioterapia tarvitaan auttamaan heitä elpymistä ja heillä on tottua ollessa pyörätuolissa ja tarvitsee muiden apua hoitaessaan elintoimintojen.

Yhteenveto:
1. paraplegia, vahinko on alemmalla selkärangan aiheuttaa alaosan kehon menettää tunne ja toiminta näissä osissa, erityisesti jaloissa. ? Vuonna quadriplegia, vahinko on kaularangan ja on huonompi kuin halvaus, joka aiheuttaa toimintakyvyn menetystä sekä jalat ja kädet ja menetyksen tunne kaulasta alaspäin.
2. tauti ja trauma voi aiheuttaa näiden kahden vaivoja mutta quadriplegia on seurausta vakavampia vammoja kuin halvaus.
3. quadriplegia tarvitsee pitempiaikaista sairaalassa kuin paraplegia, ja se vaatii enemmän fysioterapiaa ja kuntoutusta.