Ero Sapphire ja RubySapphire vs Ruby

Ihmiset, jotka tietävät jalokiviä tietävät, että safiiri on väriltään sininen ja Ruby on punainen. Tämä on keskeinen ero safiireja ja rubiineja. Mitä useimmat ihmiset eivät tiedä, että ne on tehty samasta mineraali nimeltään korundi.
Nimen alkuperästä
Nimi 'rubiini' on peräisin latinan sanasta 'rubeus' tarkoittaa punaista.
'Sapphire' on peräisin latina sana 'saphirus' eli sininen.
Väri
Ruby on punainen kivi; se on valmistettu mineraali- korundi. Korundi attribuutteja sen punaisen värin pääasiassa kromia. Rubiineja jotka ovat tummempia ja on violetti sävyjä ovat vähemmän arvokkaita kuin kirkkaan, punainen väri. Joskus niitä kuumennetaan parantaa niiden väri. Lämmitys muuttaa rubiini pysyvästi.
Sapphire on monissa väreissä. Safiirit löytyy sininen väri kutsutaan sinistä safiiria taas muut värit ovat nimeltään fancy väri safiiria. Korundi koostuu alumiinioksidin puhtaassa muodossa ja rautajäämiä, titaania, ja kromi. Nämä mineraalit antavat sapphires sininen, vaaleanpunainen, keltainen, violetti, tai vihertävä väri. Korundi kaikki värit paitsi punainen ja punertavan oranssi kutsutaan safiireja. Punertavan oranssi kutsutaan padparadscha. Niitä esiintyy myös harmaa, musta ja ruskea väri. Ne ovat valkoisia tai värittömiä liian mutta vasta sen jälkeen, kun lämmitys harmaat.
Kovuus
Ruby ja Sapphire sekä mitata yhdeksän kovuudesta mittakaavassa. Ne ovat molemmat erittäin kova ja kestävä siten erittäin suosittu koruja päättäjille. Kovuus näistä voidaan lyöty vain timantti.
Arvo
Kaikki jalokivet arvostetaan niiden väri, leikata, kokoa, ja selkeys. Laadukas rubiineja löytyy suuremmat koot ovat hyvin harvinaisia ​​ja arvostetaan enemmän kuin timantit ajoittain. Rubiineja jotka ovat yli kaksi karaattia ovat hyvin harvinaisia. Luonnonkivet on puutteita niihin; heikommassa epätäydellisyydet ovat arvokkaampia.
Keinotekoinen rubiineja ei ole puutteita ja ne ovat halvempia.
Kallein safiiri on padparadscha, punertava oranssi safiiri. Joskus on arvokkaampaa kuin korkealaatuista sinistä safiiria.
Safiirit ovat myös keinotekoisesti tehty ja ne maksavat vähemmän kuin luonnollinen niistä.
kaivos-
Rubiineja löytyy Afrikasta, Myanmarissa, Sri Lanka, Thaimaa ja USA vuonna Montana ja Etelä-Carolinassa toteaa.
Safiireja louhitaan Sri Lanka, Myanmar, Thaimaa, Intia, Madagaskar, Australia, Afganistan, Kenia, Pakistan, ja myös osavaltiossa Montana, USA
käyttötarkoituksiin
Ruby on käytetty tehdä koruja. Ensimmäinen laser tehtiin synteettinen rubiini.
Safiiri käytetään myös tehdä koruja. I-safiiri laseria käytetään muuttamaan aallonpituuksia punaisesta infrapuna, ja kiekot safiireja käytetään tekemään kellotauluja. Niitä käytetään tekemään ikkunat korkean paineen kammioihin varten spektroskopia. Niitä käytetään puolijohteiden ja myös ksenonkaarilamppua.
Yhteenveto:1. Safiireja ja rubiineja on valmistettu samasta mineraali nimeltä korundi. Kromi tekee korundi punainen, joka on nimeltään 'rubiini.' Titaani, rauta-, alumiini- oksidi antaa muita värejä kivistä, joita kutsutaan safiireja.
2. Ruby valmistukseen käytetään lasereita ja koruja. Safiireja on monia käyttötarkoituksia. Niitä käytetään kellot, kuten puolijohteet, kuten laserit, ja tehdä korkean paineen ikkunat.
3. Rubiineja ovat harvemmassa kuin safiiria.