Ero Lasi ja kvartsiLasi vs kvartsi

Sekä lasi ja kvartsi ovat kiteitä, joita käytetään koriste- ja teollisiin tarkoituksiin. Lasi on tavallisesti käytettiin onnistuneeseen prismat, ikkunat, kattokruunut, riipuksia, kaulakoruja, ja useimpien kotitalouksien koruja. Kvartsi, toisaalta, on yleensä läsnä kellot akkuja ja sähkö aparaatti.

Ilmaukset 'nestemäinen kvartsi' ja 'kvartsikide' voidaan yleensä nähdä teknisistä ominaisuuksista monenlaisia ​​vempaimia. Teollisessa kauppa, lasi on virallisesti tunnetaan kristalliastiat kristallin, kun kvartsi kutsutaan kvartsikide. Muut nimet Lasin kuuluvat hieno kristalli, Swarovskin kristalli, leikattu kristalli, tai Itävallan kristalli.

On neljä suuria eroja lasi ja kvartsi. Ensimmäinen ero liittyy piidioksidi sisältöä. Sekä luonnossa esiintyvät ja keinotekoinen kvartsikide sisältää vähintään yhdeksänkymmentä-yhdeksän prosenttia piidioksidi, vaikka leikattu kristalli vain hallussaan korkeintaan kahdeksankymmentä prosenttia piidioksidia. Lisäksi lasi tuotteet sisältävät tavallisesti kolmekymmentäkaksi prosenttia lyijyä parantamiseksi lasin laatua. Sekoitus johdattavat keinotekoinen valmistus kristalli kiteiden kasvaa valon taittumisen, mikä shinier, vähemmän utuinen lasituotteet. Kuten kaikki muut kiteitä, arvon sekä lasi ja kvartsi on riippuvainen kiilto, tai valon määrän taittuneen.

Toinen merkittävä ero lasi ja kvartsi liittyy niiden kemiallisen rakenteen. Olipa johdettu luonnollisesti tai keinotekoisesti, leikattu kristalli on satunnainen molekyylirakenne, toisin kuin kvartsia ja muita luonnossa esiintyviä kiteitä, joilla on symmetrinen rakenne. Koska sen epäsäännöllinen molekyylirakenne, lasia käsitellään amorfisena kiinteänä aineena. Raw, luonnollisesti muodostunut kvartsi ja muut puolijalokivet kiteitä kuten safiiri, rubiini, topaasi, timantti, ja Emerald voivat kehittyä täysin symmetrisen rakenteen, mutta ne voivat myös tulla epäsäännöllisiä koska kova paine ja sään. Useimmat luonnossa esiintyviä kiteitä on käsiteltävä kautta hiontatekniikoihin saavuttamiseksi täysin symmetrisen muodon. Kvartsi on suosittu kide, koska se on eri värejä.

Esimerkkejä kvartsi värejä sisältävät kullankeltainen, savu, ruusu, ja violetti. Kvartsi syntyi tällä tavalla, koska siinä yhdistyvät muiden kiteiden kuten citrin ja zirkonia. Materiaaleja käytetään tarkentamaan jalokiviä voidaan myös peräisin kvartsista. Esimerkkejä tällaisista materiaaleista ovat Onyx, krysopraasi, kalsedoni, ja Amatsoniitti. Onyx voidaan soveltaa muihin jalokiviä ja pintojen mustaa väriainetta, krysopraasi kuten vihreä väriaine, chalcedony kuten sinistä väriainetta, ja Amatsoniitti kuin kirjava vihreä väriaine. Kolmas ero lasi ja kvartsi on tekemistä niiden sietokyky lämpötilan ja paineen. Vaikka sekä luonnossa esiintyviä kvartsikide ja leikkaa lasi kidemuodon syvälle maahan 's crust, kvartsikide kestää suurempaa lämpötilaa. Tämä tekee kvartsi arvokkaana materiaalia, jota voidaan käyttää suojapäällyksestä koska se kestää korkean paineen, ja lisäksi voidaan käyttää vaativissa ympäristöissä korkeiden lämpötilojen korvikkeena lasin. neljäs ero lasin ja kristallin on hyvin tärkeä teollisuuden kaupan. Monet tuotteet tarvitsevat joko eriste tai johtavuus sähkön, jotta ne toimisivat optimaalisesti. lasi tarjoaa hyvä eristys vastaan ​​sähköä. Toisaalta, kvartsi johtaa hyvin sähköä. Koska nämä sähköiset ominaisuudet, sekä lasi ja kvartsi kiteet integroitu monia tuotteita kanavan tai leikata sähkön virtaukseen.Yhteenveto

1. On monia eroja lasi ja kvartsi. Ensimmäinen ero on siinä, piidioksidi sisältöä. Lasi on noin kahdeksankymmentä prosenttia, kun taas kvartsia voi sisältää jopa yli yhdeksänkymmentä prosenttia.

2. amorfinen aine, lasi on satunnainen molekyylirakenne, kun kvartsi on symmetrinen molekyylirakenne.

3. kvartsi voidaan asettaa suurempia lämpötilan ja paineen verrattuna lasia.