Ero kvartsi ja DiamondKvartsi vs Diamond

Ero timantti ja kvartsi on, että timantit ovat paljon vaikeampaa kuin kvartsi. Voimme erottaa näitä mineraaleja perusteella niiden kemiallisten ominaisuuksien, käytön, hinta ja kysyntä. Kemiallinen kaava timantti on C, ja se koostuu hiiltä taas kvartsi on kemiallinen nimi SiO2 ja se on koostumus piidioksidi.

Väri timantti on valkoinen tai tavallinen väritön. Valkoiset sävy timantti voidaan sävyttää useita muita sävyjä, kuten oranssi, ruskea tai keltainen. On joitakin muita harvinaisia ​​timantteja, joita löytyy sininen, violetti, vihreä tai syvä punainen. Heillä on valkoinen raita, jonka kovuus on 10 MOH mittakaavassa. Toisaalta, kvartsi löytyy eri värejä, kuten valkoinen, ruskea, violetti ja myös monivärinen yhdessä väritön lajike. Kvartsi on myös valkoinen raita ja niiden kovuus MOH mittakaavassa on 7.

Kidemuoto timantti voisi olla kuutiometriä tai pyöreä taas kvartsia muotoja epätavallinen crystal kokoonpanoissa. Timantit ovat isometrinen taas kvartsi on kuusikulmainen. Kumpikin heistä on läpinäkyvyyden asteikolla läpinäkyvä läpinäkymätön. Vakavuus timantti on 3. 1-3. 5 taas kvartsi on 2. 6 '' 2. 7. Diamond on adamantine rasvainen kiilto taas kvartsi voi olla lasiaisen, hartsimaisista, adamantine ja tylsä ​​kiilto. Kvartsi on huomaamaton pilkkominen taas timantti on 1 tai kaikki puolella kutsutaan myös octahedral. Sitkeyttä kvartsia ja timantti ollaan haurasta.

Toinen nimet kvartsi ovat piidioksidi, kiteinen kvartsi kutsutaan myös makrokiteisiä kvartsi ja Alpha Quartz kutsutaan myös korkea kvartsi. Lajikkeiden kvartsia yli satoja kuten Chalcedony- Mikrokiteinen, Citrine, Ametisti, Ruusukvartsi, Rock Crystal, savukvartsi, Milky kvartsi, Rutilated kvartsi ja Aventurine lajike. Diamond lajikkeita kutsutaan Ballas, Bort, Carbonado kutsutaan myös Black Diamond ja Kuusikulmainen timantti.

Kvartsi on toiseksi yleisin mineraali taas timantti on kovin tunnettu aine maapallolla. Timantti on suurin lämmön kapellimestari ja on korkein taitekerroin kaikkia mineraaleja. Ne ovat kylmiä kun kosketti ja on ominaisuus pysyä kuumana pitkään. Kvartsi myydään myös Blue Rock kiteet, jotka on värjätty keinotekoisesti.

Kvartsi on lukuisia tärkeitä käyttötarkoituksia kuten sähköisessä, käytetään oskillaattori ja hioma. Sitä käytetään myös keramiikka-, tietokoneet, saippua teollisuuden ja kaupan. Timantti on merkki kirkkaimmillaan, aateliston ja kestävyys ja se on enimmäkseen käytetään koruja teollisuudessa. Käyttö timantti sisältää lämmöneristyksen, kuten hioma-aineet, joita käytetään elektroniikan ja optiikan.Yhteenveto:

1. Timantit on vaikeinta aine ja kvartsi on runsain aine löydetty maapallolla.

2. kvartsi on pehmeämpää kuin timantit koska timantit ovat kovuus 10 mukaan MON mittakaavassa.

3. Timantit ovat valmistettu hiiltä ja kvartsia on valmistettu silikonista doxide.

4. Kvartsi käytetään kelloja, tietokoneet ja kuuluisa kaupan kohde.