Ero mantelit ja PeanutsMantelit Vs Peanuts

Mantelit ja maapähkinät ovat kaksi esimerkkiä pieniä elintarvikkeita, että kaikki haluaisivat syödä liikkeellä tai katsellen ne elokuvat. On selvää, nämä suosittu pähkinöitä tai siemeniä näyttää hyvin erilaiselta ja useimmat pähkinä ystävät voivat helposti erottaa toisistaan ​​niiden eri näköisiä.

Maapähkinä, joka tunnetaan myös maapähkinä on osa palkokasvien perheeseen. On myös tunnettua kaikkialla maailmassa, ja monet muut vaihtoehtoiset nimiä kuten earthnuts. Se on massiivisesti tuotettua mutteri, joka on toimittanut sen kärkikolmikkoon tuottajaa nimittäin: Kiina, Intia ja USA

Alle tieteellinen nimeäminen nimikkeistön manteleita ja pähkinöitä kuuluvat eri osastojen. Entinen kuuluvia magnoliophyta taas jälkimmäinen on alle TracheophytaMitä tulee sen ravinteiden, vitamiinit ja kivennäisaineet, maapähkinä on enemmän hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvaa kuin mantelit, vaikka se on vähemmän sokeria ja kuituja. Vaikka se on runsaasti rasvaa, maapähkinä 's rasvapitoisuus ovat enimmäkseen koostuu hyviä rasvoja. Tenavat sisältää myös enemmän B-vitamiineja eli B1, B3, B5, B6 ja B9 paitsi sen B2-arvo, joka on hieman pienempi kuin kuin mantelit. jälkimmäinen on paremmat arvot muiden ravintoaineiden tai kivennäisaineita, kuten kalsiumia, rautaa, magnesiumia, fosforia ja kaliumia. kuitenkin sinkki on 0,3 mg suurempi maapähkinöitä. mantelit liian antaa enemmän energiaa kuluttajalle noin 578 kcal 100 grammaa vastakohtana maapähkinä 's 570 kcal.

On myös yhtä tärkeää huomata, että termi manteli voi molemmat viittaavat puulaji tai siemenen tästä samasta puusta. Toisin kuin maapähkinä, manteli ei oikeastaan ​​ole totta pähkinä. Manteli siemen on niitä suljettu sisällä on kova ulkokuori. Se on ulkokuori nimeltään rungon ja toinen sisempi Woody kuori. Sisällä tämä kuori asuu vain yksi mutteri tai siemenet. Mitä tulee maapähkinä, kun avaat sen kuori näet kaksi maapähkinä siemeniä ehjä niiden ruskehtavan siemenkuori.

1. Mantelit ei luokitella totta pähkinät verrattuna maapähkinöitä.
2. Tenavat ja mantelit kuuluvat eri osastojen ja perheiden tieteellisen nimikkeistön.
3. Peanuts on enemmän B-vitamiineja kuin mantelit, vaikka jälkimmäinen on enemmän mineraalisisältöä kuten kalsiumia ja rautaa mm.
4. Tenavat on suurempi proteiinin ja rasvan määrä kuin mantelit.
5. Peanuts on hieman vähemmän kaloreita kuin mantelit.