Stilling: ovs0

Verktøy for å lage vinklede treforbindelser

  Det er mange stilarter av vinklet trefuger, men de fleste er variasjoner på sammenføyningstyper. Vanlige vinklet leddstykker er støtfuger, sluttleder og miterfuger. Mange lignende verktøy brukes til å lage tresamlinger, men enkelte typer ledd krever spesifikke verktøy, ifølge fagfolk på AceHardware.com.

Verktøy for Butt Style Vinklet leddslanger

Rotte ledd involverer ikke kutte endene av treet til å danne en felles. I stedet er et stykke trevirke opptatt mot en annen og sammenføyet med enten negler og skruer eller stangstenger. Verktøyene som trengs for å fikse dette leddet på plass er: (hvis du gjør ferdig med skjøtene med negler), spiker treet riktig lengde for applikasjonen og en hammer; (hvis det er ferdig med skruer), bor en bore med borkroner for boring av skruehull, en skrutrekker og en skrutrekke med passende skruer for applikasjonen; (hvis det er ferdig med skjøt med dowel rods) en bor med litt størrelse for å matche dowel rod diameteren og en hammer.

Verktøy for End Lap Style Vinklet treforbindelser

End-lap leddene involverer vanligvis overlappende to halv størrelse end biter av tre for å skape en felles den opprinnelige tykkelsen, selv om løv- og tenon- og svalehalefester ved bruk av flere lameller med sammenlåsende ender er variasjoner på sluttlederfuger. Verktøyene som trengs for å lage tradisjonelle sluttskjøtfuger er en sag, en drill, en skrutrekker og skruer eller en hammer og negler for å holde skjøten på plass. De fleste tau- og tennfuger krever, i tillegg til de andre verktøyene, en motorsag med en dado-hovedkombinasjon av sagblad og tømmerhuggere for å lage spor av ønsket dybde i treforbindelser, for å kutte spor og slater for endefuger. De fleste svalehaleforbindelser krever, i tillegg til de andre verktøyene, et svalehale-jig-et verktøy som er utformet for å hjelpe til med kutting og forming av presise svalehalefester.

Verktøy for Mitre-stilvinklet treforbindelser

Det enkleste og svakeste treet ledd er miter ledd. Disse leddene er tradisjonelt brukt kun for etterbehandling arbeid som ansikter av skap dører og bildelister lister. Verktøyene som trengs for å skape miterfuger er en miterboks - et verktøy for å styre en håndsag mens du lager vinkelsnitser - en sag, en hammer og en eske med ferdigspiker, den passende lengden for applikasjonen.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------