Stilling: ovs0

Slik bruker du en Forstner Bit Through Wood

 

1. Bruk et målebånd til å markere hullets midtpunkt på treverket ditt.

2.

Sikre treverk med klemmer på arbeidsbenken eller boretrykkbordet. Vise-type vinkelklemmer bør brukes til å holde veden for vinklet boring.

3.

Sett boreturtallet til Forstner-biten produsentens anbefalte hastighet for hvilken type tre som skal bores. Den riktige borehastigheten sikrer et rent kutt og forhindrer overoppheting av brikkens kutteflater.

4.

Sett boreens dybdemåler til ønsket klippedybde. Dybdeinnstillingen kan testes på et stykke skrap.

5.

Start boret og trykk biten sakte inn i materialet til den når ønsket klippedybde. < / p>

Tips og advarsler

  • Nesten alle Forstner-biter har spesifikke anbefalte hastighetsklasser for hardtre og løvtre, og den brukte borehastigheten skal settes til anbefaling for typen av materialet som brukes.
  • For sikker bruk av Forstner-biter anbefales det at biter som ikke er større enn 1 tommer brukes i håndbårne kraftøvelser, og at større størrelser kun skal brukes i en stasjonær bore trykk på.
  • Forstner-biter ser ikke bare unike ut i forhold til standardboringer, de har en unik kvalitet som ikke deles av andre typer biter. Vanlige metall- og treboringer har et fremspringende midtpunkt som styrer veien gjennom materialet, mens Forstner-biter er kantlinjede. Dette tillater en Forstner-bit å kutte med hele eller deler av kappediameteren, slik at den kan bore partielle, overlappende eller vinklede hull. Den uvanlige designen skaper også et flatbunnhull som er perfekt for mange typer kabinetthengsler og lommeskruer.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------