Stilling: ovs0

Slik brenner du kobber til leire keramikk

 

Brannkobbersulfat i leirepotteri

1.

Coat ovnen med et friskt belegg av ovnvask, og belegge en ovnshylle med et tykt lag med ovnvask. La ovnen tørke over natten.

2.

Sett på en ansiktsmaske. Begynn med å blande belegget ditt ved hjelp av en av følgende blandinger. For det enkleste belegget blandes 1 kopp kopparsulfat i 1 krukke med klar glasur. En annen blanding kombinerer 1 kopp kopparsulfat, 1 kopp natron, 1 kopp havsalt, 1/2 kopp karbonat og 1/2 kopp titandioksid. Bland sammen i en glassblandingsskål. Bruk en treskje og bland løsningen utendørs eller i et godt ventilert område. Hell blandingen i en glassmasonkrukke, og dekk toppen med en liten glassfat.

3.

Mal det bisque stykket med et tynt belegg av et av kobbersulfat blandinger. Fest hestebarn, raffia eller bomullstråd rundt det malte stykket. La potten tørke i minst 4 timer før avfyring. Ikke la noen av denne blandingen komme på metalldelene i ovnen, eller det vil ødelegge den.

4.

Legg hyllen med ovnvaskebelegget i bunnen av ovnen, og legg det malte bisque-stykket i midten av hyllen. Lukk lokket og brenn ovnen til 1600 grader i 1 time. Hver ovn er litt annerledes. Hvis du har en ovn med en digital innstilling, sett den til 1600 grader, og start timingen når den når 1600. Hvis du har en manuell ovn, brann den i fem timer. Kilner øker 360 til 400 grader i timen, så hvis du brenner i fem timer, vet du at du har slått 1600.

5.

Slå av ovnen og la den sitte 24 timer før du åpner lokket. Når du åpner lokket, ser du et vakkert, flerfarget brannstykke. Kjemikalier, naturlige materialer og kobber gir spektakulære resultater.

Brannkobbertråd eller stykker i keramikk

1.

Coat ovnen med et nytt belegg av ovn vask, og belegge en ovn hylle med et tykt belegg av ovn vask. La ovnen tørke over natten.

2.

Mal bisque med tykke belegg av klar glasur. La det tørke i 1 time mellom hvert lag. Mens det siste laget er våt, pakk kobbertråd rundt brikken, og skyv små biter av kobber inn i glasuret. La det tørke over natten.

3.

Legg den belagte ovnshylle i ovnen. Sett bisqueen inn i ovnen på hyllen, og brann til keglen anbefalt av glasurprodusenten. En lavglødende glasur virker fint for denne prosessen. La keramikken sitte i ovnen over natten. Fjern når kjølig. Brikken vil ha linjer med blues og greener som kjører hvor kobberet ble innpakket.

Folk har skapt unike keramikkverk i århundrer. Kinesiske pottere brukte kobber for å lage røkt inn i deres raku keramikk. Med oppfinnelsen av gass og elektriske ovner, skaper folk spektakulære effekter ved å bruke kobber med leire keramikk. Kobberet er oppvarmet i ovnen og skaper et stort utvalg av røde, gule, appelsiner, blues, greener og fioler.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------