Stilling: ovs0

Native American Housing Crafts for Kids

  De opprinnelige bolighusene til indianere varierte mye, avhengig av bestemte stammedokumenter og klimaet i landet de okkuperte. En ting som de fleste innfødte amerikanske hjem hadde til felles, er at de ble opprettet ved hjelp av naturlige materialer som finnes i de omkringliggende områdene. Mens du kan bruke butikkvarer til å lage håndverk, planlegger du også å ta barna utenfor for å finne kvist, blader og gress for å dekorere sine boliger.

Tipi

En tipi eller tepee er trolig den første boligen som kommer i tankene når mange mennesker tenker på indianere. Disse boligene er opprettet ved å montere en kegleformet ramme av grener og dekker rammen med bøffelhul eller andre dyreskinn.

Lag rammen til ditt tipi-håndverk med noen runde pinner, for eksempel kvister, lollipop eller trepinner. Lengden på pinnene bestemmer høyden på den ferdige tipi. Fest fire til seks av pinnene sammen i den ene enden og spred de motstående ender av pinnene, slik at keglen vil stå på en flat overflate. Dekk tipi med filt eller papir kutt i en halv sirkel stor nok til å vikle rundt rammen. For et mer realistisk utseende, bruk brunt papir og suge det i vann før du legger det på rammen. Det våte papiret vil kle seg til rammen og ha et skinnaktig utseende når det tørker.

Longhouse

Longhouses er innfødte amerikanske boliger for et stort antall mennesker, i stedet for bare én familie. Bruk en skoboks for å simulere den lange rektangulære formen på et langhus. Klipp et stykke brunt byggepapir i samme lengde som skoboxen, men omtrent dobbelt så bred. Stift byggepapiret til toppen av skoboksen, bøy papiret for å gi langhuset et kuppeltak. Lim kvistene og legger på papiret og skoenboksen for å gi langhuset utseendet av å være dekket av vevde matter og naturlige materialer.

Wigwam

En wigwam dannes ved å bøye smidige grener for å skape rammen av boligen og dekker rammen med bark eller vevde matter. Erstatt kurv reed for grenene å lage en wigwam. Handlekurv er tilgjengelig fra noen håndverksbutikker eller fra kurvfremstillingsleverandører på Internett. Du må kanskje suge røret i vann før du kan bøye brikkene nok til å danne kuppformen til wigwam. Bygg rammen på et stykke Styrofoam slik at du kan synke sivet direkte inn i Styrofoam for å holde dem sikkert på plass. Fest sjøen sammen hvor de overlapper med stykker av streng og dekker rammen med brun filt eller brunt papir for å avslutte wigwam.

Hvis det er vanskelig å finne kurvrør, bruk rørrengjørere i stedet, men husk at den ferdige wigwam ikke vil være like solid som en skapt med kurvrøret.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------