Stilling: ovs0

Liste over treverk

  Når som helst du bygger noe med tre, er det fordelaktig å bruke trefinisher til dem. Ikke bare gjør trelastene det generelle utseendet på treet. men de bidrar også til å bevare og beskytte treet. Ulike typer treverk er tilgjengelig for deg å velge mellom; hver og en brukes og brukes forskjellig. Velg den som vil fungere best på ditt spesifikke trebearbeidingsprosjekt.

Wood Flekker

Treflett er ideelle for å forbedre og bevare trekornet. Den er tilgjengelig i oljebasert, vannbasert og gelform i halvtransparent og solid farge. Halv gjennomsiktige treflett legger farge til treet samtidig som teksten og det naturlige kornet blir vist. På den annen side legger fargestoffene farge og tillater bare tekstur å vise gjennom, men ikke kornet.

Bruk enten pigmenterte eller farvede flekker når du arbeider med innvendige applikasjoner som møbler og trebearbeiding. Disse flekkene kommer i olje, syntetiske eller vannbaser, og varierer i farger fra klar til halvtransparent. Pigmenterte flekker er enkle å bruke med pensler eller filler. Legge til olje eller polyuretan overflate over flekken gir ekstra beskyttelse.

Latex- og oljebaserte treflaskeformler er tilgjengelige for utvendige applikasjoner, for eksempel vedkledning, dekk eller utemøbler. Oljebaserte treflett farger raskere enn latex flekker når de blir utsatt for de harde elementene; Oljebasert kan imidlertid ta mer overgrep enn latex flekker. Latex flekker holder seg bedre på overflater enn oljebaserte treflater; Derfor er de ideelle for å gjøre flekker på tre tidligere farget med oljebaserte flekker.

Lakk

Fine Wood Working hjemmeside beskriver lakk som 'hvilken som helst filmdannende reaktiv finish laget av å kombinere en vegetabilsk olje ved polymerisering) med en eller flere modifiserende harpikser, oppløst i et petrokjemisk basert løsningsmiddel for å lette dets anvendelse. ' De fleste lakk er blandinger av standardoljer (linfrø, soyabønne og tung) og harpiks (alkyd eller polyester, fenol og polyuretan), med varierende formler og tørre tider. Oljebaserte lakk gir en tøff, elastisk film som de tørker som bidrar til å beskytte veden. Børsting og tørking er de vanligste typene søknadsmetoder; Du kan imidlertid også spray lakk hvis ønskelig.

Polyuretan

Polyuretan kommer i vann- eller oljebaserte formler. Det er en ideell innvendig trefinish som brukes på tregulv og møbler. Polyuretan produserer en plastlignende overflate som beskytter treet mot vannskader og overdreven slitasje. Det er ikke ideelt for utendørs bruk på grunn av sin tendens til å bli gul og sprukket når den blir utsatt for det harde sollyset.

Shellac

Ifølge Wood Workers Institute-nettsiden foretrekker profesjonelle polermidler shellak fordi det er en av de mest allsidige overflatefilmer tilgjengelig for møbelprodusenter. ' Shellac kommer fra sekreter av et skala insekt kalt Laccifer lacca, som bor i trær funnet i sørøst-Asia. Folk høster sekreterne fra treets kvister, som senere gjennomgår en raffinering gjennom knusing, sikting og oppvarming for å produsere skaller.

Shellacs tørker raskt og hardt, gjør dem holdbare. Påfør dem på møbler , treverk eller tregulv. Skallakser fungerer som en tetningsmiddel og flekkermord på nytt tre. Påfør skallak på gammel skallak, lakk eller lakkfarge ved å bruke maling eller skumbørster.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------