Stilling: ovs0

Hvorfor er bølgepapp en god isolator?

 

Definisjon

Bølgepapp består av et buet eller flert lag med tungt papir som er sandwichet mellom to tykkere punkteringsbestandige lag med tungt papir. Det resulterende materialet styrkes av flippingen, som også virker som en pute når bølgepappen knuses. Flyngene i det sentrale stykket papir er justert vertikalt for å gi styrke til papp. Dobbel og trippel lag brukes til industrielle innstillinger, mens en fin fløyte brukes i emballasje og skjermer.

Isolasjon

Columbia Encyclopedia, Sixth Edition, definerer isolasjon som bruk av materiale som reduserer eller forhindrer ledningen av varme eller elektrisitet fra ett objekt til et annet. Ledning er overføring av varme mellom to objekter, og er forårsaket av en temperaturforskjell, i henhold til Dictionary-nettsiden. Varmeisolatorer inkluderer tre, ull, stein, luft og glassfiber. Dobbelte vegger brukes også til å forhindre overføring av varme fra en side til en annen. Bølgepapp er en god isolator på grunn av sine doble vegger og dens molekylære sminke.

Tre

Tre er en god isolator fordi det er et tett materiale og tillater ikke rask overføring av energi. Bølgepapp består av korte, tette trefibre som begrenser overføringen av varmeenergi.

Dobbelvegger

Dobbelte vegger brukes til å isolere mange ting, inkludert kjøleskap og kjølere. Dobbelte vegger fungerer godt som isolasjon fordi luft er fanget mellom veggene. Luften som er fanget mellom veggene, beholder temperaturen i lang tid, og kan dermed holde det indre av beholderen enten varmt eller kaldt. Siden bølgepapp består av to lag med papir med flipping i mellom, er luft fanget i pappa, noe som gir isolasjon.

Flerlags kartong

Kraftig bølgepapp med flere lag gir enda mer isolasjon enn vanlig papp. Dobbellags kartong består av tre tykke, punkteringsbestandige lag med papir med to rissete lag som er sandwichet mellom dem, og tredobbeltlags kartong består av fire tunge lag med tre rissete lag i mellom. De ekstra lagene av papir gir mer trefibre og flere lommer med luft, noe som resulterer i bedre isolasjon. Jo tyngre pappa, jo bedre er isolasjonskvaliteten. Bølgepapp er et billig og effektivt materiale som brukes til å pakke, beskytte og transportere mange produkter. Den er laget av kondensert trefibre, og den riflete utformingen av det indre laget av papir fanger luft i papp. Disse egenskapene gjør bølgepapp en god isolator.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------