Stilling: ovs0

Hvordan lager du en Nuclear Origami Paper Crane?

 

Firkantbase

1.

Brett papiret i et halvt hjørne til hjørnet i begge retninger og utfolde seg for å gjøre krefter som går diagonalt fra hjørne til hjørne.

2.

Brett papiret i halvparten (lag et rektangel), og utfolde seg. Brett papiret halvveis den andre veien og utfolde seg for å få en krone i motsatt retning. Du bør nå ha 4 flekker: en går fra hjørne til hjørne i hver retning, en i midten horisontalt og en i midten av papiret vertikalt.

3.

Brett Papir hjørne til hjørne for å lage en trekant.

4.

Brett trekantene halvveis igjen for å lage en mindre trekant. Om nødvendig, roter trekanten slik at de brettede sidene peker bort fra deg og åpningen er mot deg. Den venstre siden skal ha to klaffer på hverandre og den høyre siden har en klaff.

5.

Åpne toppklaffen på trekanten ved å trykke trykket til venstre hjørne av klaffen på toppen. Squash den ned for å lage firkant: Den brettede siden skal løpe langs toppen og venstre side av firkanten.

6.

Vri papiret over og gjenta. Du bør nå ha en diamant med åpningen som peker mot deg og de brettede kantene peker bort.

Bird Base

1.

Brett venstre kant av øverste klaff til midten for å møte senterkransen. Brett den høyre kanten av toppflappen til midten for å møte midtkroppen.

2.

Brett ned øverste hjørne langs toppen av de to klaffene foldet i forrige trinn deretter utfolde seg. Fold ut klaffene som er foldet over i første trinn.

3.

Ta tak i den nederste spissen av det første laget og trykk oppover for å åpne diamanten. Brett inn sidene langs de brettene som er laget i trinn ett. Fortsett å skyve toppen og flate diamanten slik at hjørnet som var nærmest deg, peker nå bort fra deg, og du har nå en lang diamant.

4.

Vri på papir over og gjenta trinn 1 til 3. Du bør nå ha en diamantbase som har to trekant 'ben' på den nederste halvdelen på hver side.

Kranfoldningsinstruksjoner

1. Fold det øverste laget av hvert bein av fuglbunnen innover, slik at ytre kanten møter innsidenkrøllen (du legger i utgangspunktet bunndelen, dvs. beinet på fuglbunnen, halvveis mot innsiden ).

Vend på fuglen og gjenta trinn én slik at begge sidene samsvarer.

3.

brett begge beinene til fuglbunnen slik at de er i en 45 graders vinkel. Gjør en innsiden revers-fold ved å ta opp spissen av beinet, slik at den brette innsiden av benet er mot fuglens kropp; Spissen peker oppover ved siden av trekanten i midten som danner vingen. Åpne bunnen på benet og trykk med tommelen fra bunnen av fotens ben. Skyv denne delen opp slik at beinet vender innvendig ut.

4.

Omvendt fold spissen av venstre ben på basen som du brettet opp i trinn 1 ca. 1 cm fra spissen. Dette er fuglens hode.

5.

Fold ned toppen klaff av midtre triangel til utsiden for å danne vingen.

6.

Vri over kranen og gjenta trinn 5 for å danne den andre vingen.

Tips og advarsler

  • Barn bør overvåkes mens gjør noe håndverk.
  • Origami er kunsten å legge papir i ulike design og former. Den eksakte opprinnelsen til origami er ikke kjent, men det antas at det kan ha blitt oppfunnet i Kina og deretter raffinert av Japan (N. Robinson, 2008). Papirkraner er knyttet til kampanjer mot atomvåpen, som for eksempel den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen (ICAN). Ifølge ICAN bretter hvert år rundt om i verden folketrykkskraner til minne om de som døde i 1945 da atombomber ble droppet på Hiroshima og Nagasaki Japan.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------