Stilling: ovs0

Hvordan lage skulpturell leire med bivoks

 

1.

Rør 1 kopp av plantematerialet i 2 kopper kokende vann og kok i en time for å lage en fargestoff. Bruk rødbeter til rød, mørk hulehøvelblomst for lilla, gyldenbrun for brun og bladene fra kamille for grønn.

Del bivokset i fire like biter og plasser en av biter inn i det smeltende fargestoffet. Fortsett å simre i 20 minutter mens bivoks smelter og absorberer fargestoffet.

3. Etter 10 til 15 minutter, la bivoksfargestoffblandingen avkjøles. Fjern bivokset og form det til en ball. Legg det på et papirhåndkle for å la overflødig fargestoff absorberes.

4.

Gjenta trinn 1 til 3 for å lage flere farger.

5

Klipp av et lite stykke og hold det i hånden eller sett det i solen for å myke det og gjøre det mer fleksibelt å jobbe med.

6.

Fest forskjellige farger av bivoks leire ved å trykke med fingertuppene dine; varmen vil bidra til å myke og smelte fargene sammen. For å lage flere farger blander du to farger sammen ved å knytte dem.

Tips og advarsler

 • La noen bivoks være den naturlige bleke honningfargen som skal brukes i skulptur.
 • Eksperimenter med forskjellige nøtter, bær og planter for å oppnå forskjellige farger.
 • Du vil kanskje bruke gummihansker når du håndterer plantens fargestoffer.
 • Bivoks er brannfarlig , så vær forsiktig så du ikke la fargestoffet fordampe.
 • Skulpturell leire laget av bivoks og plantefarger gjør et naturlig og giftfritt håndverk. Når det varmes i hånden eller i solen til en myk konsistens, blir bivoks skulpturell leire lett til forskjellige former og miniatyr skapelser. For å bevare de skulpturelle kreasjonene dine, la bivoksene kjøle seg og hold det vekk fra noen varmekilde.

  ----------------------------------
  Forholde Artikkelen:
  ----------------------------------