Stilling: ovs0

Hvordan lage enkle pop-up kort

 

1.

Legg papir i halv lengde slik at du har et rektangel som er 8 1/2 tommers høyt og 5 1/2 tommers bredt. Hvis papiret er ganske tungt, bruk den kjedelige siden av saksen til å trykke papiret inn i en skarp brett. Legg kortet slik at brettet er på venstre side.

2.

Mål 4 1/4 tommer fra bunnen på venstre side og merk med en blyant. På mark måle og tegne en 2 3/4-tommers linje horisontalt, fra den brettede siden. Klipp linjen gjennom folden. Klippet skal være nøyaktig halvveis opp, og strekker seg halvveis over kortet fra venstre.

3.

Brett papiret over spalten tilbake fra spalten slik at den danner en trekantform . Gjenta med papiret under spalten. Du bør nå ha et kort med et stort trekantrom på venstre side.

4.

Legg de brettede trekantene tilbake til sin opprinnelige posisjon. Åpne kortet og trykk på brettene slik at de peker mot innsiden av kortet. Nå når du lukker kortet, har det et trekantrom til venstre, men foldene er skjult på innsiden.

5.

Åpne kortet for å se 'munnen' bevege seg. Dekorer med maling, fargestifter eller markører for å lage et ansikt.

Pop-up-kort kan variere fra enkle til svært utførlige. Et av de enkleste 3-D pop-up kortene å lage er munnen, eller nebb, kort. Med bare ett kutt og noen få folder kan du lage en munn som beveger seg når du åpner og lukker kortet. Dekorer kortet med øynene og andre detaljer for å gjøre det til en fugl, dinosaur, fisk eller noe slags dyr du liker.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------