Stilling: ovs0

Hvordan lage en mold med gips keramikk

 

1.

Legg ned to lag avis over arbeidsområdet ditt og bruk en åndedrettsvern. Selv om keramikkgips er nontoksisk, er det fortsatt en god ide å ta beskyttelsesforanstaltninger. Legg prototypeobjektet mitt i avisen.

2.

Gjør et par hansker. Mørk mold slippe ut over prototypen din, ved hjelp av riktig utløsning for prototypens materiale. Mould-utløpet vil holde prototypen fra å stikke til gipsformen. Pass på at prototypen ikke har noen fremspring som kan bli sittende fast når keramikkgipset herdes i en stiv form. Pottergips kan ikke brukes med slike gjenstander.

3.

Fyll en bøtte halvfull med keramikkgipspulver. Legg et par hansker. under en kran og slå vannet på.

4. Rør vannet og gipset sammen med fingrene. La vannet løpe til gipset oppnår en konsistens av tykt gjørme, Slå av det igjen. Rør gjenværende flekker av gipspulver inn i blandingen.

5.

Hell gipset over prototypen din, begynner på høyeste punkt. fingrene dine, skyver det inn i noen spalter. Pass på at gipset er en tommers tykt på et hvilket som helst sted. Hvis du trenger å lage en annen gipspakke å legge til på t opp av det første, kan du gjøre det.

6.

La gipset herdes i en form over natten. Vri formen over og pry prototypen ut. Skyll formen under springen for å rengjøre den av eventuell gjenværende formfrigjøringsrest. La formen tørke to uker før du bruker den.

Uansett om du planlegger å kaste keramiske slipobjekter eller bruke andre støpematerialer, gir keramikkgips deg et trygt, lett medium å jobbe med. De fleste håndverksbutikker bærer keramikkgips i store badekar for en svært rimelig pris. Når du lager dine egne former, kan du bruke dem gjentatte ganger om og om igjen. Disse muggene passer for omtrent alle støpematerialer så lenge du bruker en passende muggfrigivelse med dem. Bruk flytende såpe ved støping med leire, sement og gips og flytende voks til harpiks, stein og metall.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------