Stilling: ovs0

Hvordan lage en middelaldersk konvolutt

 

1.

Skjær velvære inn i en firkant på 8 1/2 tommer.

2.

Legg notatet i midten av velstanden. I stedet for et notat, brett papirstrippen som ble avskåret i halv lengde, og senter den på vellumfeltet. Dette stykket representerer notatet du vil plassere inni.

3.

Brett vellumet opp fra bunnen til det ligger like under notatet.

4.

Fell toppen ned på samme måte.

5.

Hold vellumet mot en lyskilde, brett de resterende kantene inntil de er i kanten av notatet.

6.

Fold ut velstanden og sett notatet til side. Legg en diagonal kutt over hver av de ytre fire hjørnene mellom flekkene.

7.

Legg notatet i midten og refold konvolutten, denne gangen foldes mot de originale krøllene. Flatt krøllene. En ytre klaff skal overlappe den andre.

8.

Den middelalderske konvolutten er ferdig. På middelalderen brukte folk voksforsegler til å lukke og sikre sine meldinger. Faux voksforseglinger kan kjøpes som klistremerker i dag.

Tips og advarsler

  • Skjæring med dekorative kantede saks kan legge interesse for konvolutten når den utfolderes. Andre papirer kan erstattes av vellum.
  • Konvolutter som vi kjenner dem i dag, eksisterte ikke i middelalderen eller middelalderen, perioden mellom Roma-fallet i det 5. århundre og renessansen i det 15. århundre. Folk som sendte meldinger, foldet ofte sin korrespondanse, forseglet den og sendte den av med en reisende. De som lukte notatet i en konvolutt lagde seg selv ved bruk av velvære. I middelalderen ble velvellene laget av en kalveskinn. Det ble strukket til det var papirtynt, deretter renset og avhaltet. Vellum i dag er produsert med bomullsfibre.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------