Stilling: ovs0

Hvordan lage en dowel på dreiebenk

 

1.

Velg treverk og sørg for at den har rett korn i lengderetningen. Velg en lengde på tre 1 tommer lenger enn den ferdige tappen din vil være. Treet skal være 1/2 tommer tykkere enn den ønskede diameteren til dowel.

2.

Finn midtpunktet av trebunnen ved hjelp av en senterfinner. Merk dette stedet med en blyant.

3.

Sett inn treet i dreiebenet, og stram ved å dreie chuck-nøkkelen med urviseren. Sett inn et levende senter i hodestøttens hale, og lås hylsen til dreiebenken. Drei hjulshjulet med urviseren for å flytte midtpunktet inn i treet. Poenget til live-senteret bør ta kontakt med blyantmerket du gjorde i trinn 2.

4.

Slå på dreiebenken og bruk en skrubbe for å kutte treet og forlate Den er omtrent 1/8 tommer tykkere enn den ferdige diameteren til slutt. Bruk kalibrer ofte for å sjekke tykkelsen av treet ved å skru av dreiebenken og sette kaliprene opp til treet for måling.

5.

Vri 100-grit sandpapir rundt en rett blokk av tre og gjelder for spinning dowel. Gni sandpapiret til venstre over høyre og kontroller ofte med kalibrer til treet har en jevn tykkelse på ønsket diameter. Sand lett med 220-grit sandpapir.

6.

Del av ønsket lengde på hylsen ved hjelp av et skilleverktøy, eller fjern hylsen fra chucken og kutt i lengden på en båndsag.

Tips og advarsler

 • Hvis du ikke eier kalipre, kutt du hakk av kryssfinér i ønsket diameter, og bruk hakk til Kontroller tykkelsen på dykkeren din.
 • Den raske kanten på slipeblokken sørger for at du har en jevn diameter, så vær sikker på at slipeblokken er rett.
 • Slå et lengre stykke tre med en tynn diameter har en tendens til å føre til at treet bøyes, noe som gjør ferdigproduktet ujevnt. Ikke prøv å snu en tynn dowel lengre enn 8 tommer.
 • Sandpapir med 220 grit kan fjerne materiale, så vær sikker på at du sitter lett.
 • Sandpapir kan bli veldig varmt når det brukes på
 • Bruk øyevern når du bruker kraftverktøy.
 • Bruk åndedrettsvern når du bruker kraftverktøy.
 • Wooden dowels er nyttige elementer for å ha hendig når du lager en tre leketøy, en drop spindel, en jig eller en av mange andre trebutikk prosjekter. Kvalitet hardwood dowels er ofte vanskelig å finne og er dyre. De tilbys ofte bare i en eller to varianter av tre. En løsning for å opprettholde en pålitelig og kvalitetsforsyning er å lage din egen på en dreiebenk.

  ----------------------------------
  Forholde Artikkelen:
  ----------------------------------