Stilling: ovs0

Hvordan lage afrikanske hatter til menn

 

1.

Mål rundt hodet på det punktet hvor du vil ha den nedre kanten av hatten.

2.

Klipp stykker av både stoff og grensesnitt med en lengde som er lik hodet måling du tok i trinn 1, pluss 1 1/4 tommer. Bredden på brikken skal være 5 1/4 tommer for en 4-tommers stor lue. Dette vil danne hattens sider. Interfacing gir stivhet og kropp til plagg.

3.

Beregn diameteren av sirkelen til toppen av hatten ved å dele hodemåling med 3,14 og legge til 1 1/4 inch for sømfradrag.

4.

Lag et papirmønster på toppen av hatten ved å tegne en sirkel med kompass. Sett kompassradien ved 1/2 diameteren du har beregnet i forrige trinn.

5.

Klipp en sirkel av både stoff og grensesnitt ved hjelp av mønsteret.

< p> 6.

Klem stoffstykket til grensesnittet med høyre side sammen. Sy langs en langkant med en 5/8-tommers sømgodtgjødelse.

7.

Trykk på sømvannet mot grensesnittet. Brett denne brikken slik at de gale sidene av stoffet og grensesnittet er sammen og press sømmen flatt. Pass på at ingen grensesnitt vises på høyre side.

8.

Klem kortkanten på lue sidene sammen med høyre side sammen. Sy med en 5/8-tommers sømtillegg. Snu høyre side ut og trykk denne sømmen åpen. Du vil ha en topless lue. Prøv hatten på å sjekke passformen. Vri hatten feil side ut igjen.

9.

Baste stoffets sirkel til grensesnittkretsen for hattens topp. Legg de gale sidene sammen og bast rundt kanten med en 5/8-tommers sømgodtgjørelse.

Pin den øverste delen av hatten til siden av hatten med høyre side sammen klippe kurver etter behov. Hatten vil være feil side ut på dette punktet.

11.

Sy toppen av hatten til sidene. Bruk basting søm som en guide. Klipp kurver og fjern stangtråden. Vri hatten til høyre og trykk.

Tips og advarsler

  • Interfacing er tilgjengelig på stoffbutikker.
  • Bruk regelmessig grensesnitt
  • Bruk et lite jern og en trykkduk når du jobber med silke og andre delikate stoffer.
  • En afrikansk menns hat stil kalt kufi har rette sider og en rund topp. De er ofte laget av afrikansk kente klut eller skreddersydd for å matche et formelt antrekk. Opprette en skreddersydd lue sikrer riktig passform og utseende. er lett å lage en liten mengde stoff og er lett og behagelig å ha på seg.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------