Stilling: ovs0

Hvordan bygge en sekskantet prisma

 

1. Bruk blyant og linjal til å markere et rektangel på plakatbordet som måler seks og en halv tomme med to inches.

2.

p> Legg plakatbordet på toppen av kappeflaten og legg linjalen slik at kanten linjer opp med en av blyantlinjene.

3.

Mens du holder linjalen stabil I den ene hånden bruker du den andre med X-Acto kniven for å kutte lett langs blyantlinjen. Klipp deretter den samme linjen en eller to ganger til kniven har kuttet hele veien.

4.

Gjenta på alle blyantlinjer til rektangelet er frigjort.

5.

Bruk blyant og linjal for å markere rektangelet. Tegn en linje i lengderetningen en halv tommers fra toppen og en annen halv tommer fra bunnen for å dele rektangelet i tre rektangler (to måler en halv tommers over og en midt med en bredde på en tomme). Deretter deles hvert tynt rektangel (topp og bunn) i seks like seksjoner ved å tegne seks vertikale linjer, hver tomme i hverandre. Det skal være en halv tomme igjen på slutten.

6.

Klipp langs de vertikale linjene, men ikke langs de horisontale. Midtrektangelet vil bli intakt.

Fold langs hvert kutt for å lage seks folder gjennom midten rektangelet og bøy dem i en sekssidig form. Klipp av den ekstra halv-tommelen fra enden av rækken av faner (men ikke midt). Deretter bretter du hver 'flik' på toppen og bunnrektelet mot innsiden av formen.

8.

Påfør lakk til den ekstra halv-tommelen forbi den siste brettet i den midterste delen av det rektangulære stykket. Gjør dette under den første delen av den andre enden for å lukke formen.

9.

Bruk linjalen til å tegne to liksidige heksagoner på plakatbordet slik at hver side måler en tomme. Deretter kutte begge ut av plakatbordet en side om gangen.

Bruk lim til en rad flattede faner og fest deretter disse til en av sekskantene for å lage bunnen av prismaet. Gjør det samme med den andre raden og den andre sekskanten for å lage toppen.

Tips og advarsler

  • Når du limer toppen, ikke fold fanene helt til rett vinkel på forhånd. På den måten vil det være noe motstand som vil gjøre limet fast når du trykker på toppen fra utsiden av prisma.
  • 3-D former som prismer kan være vanskelig å produsere når det kommer til håndverk og matematikk modeller. Den viktigste vurderingen er viktig. En tynn, men litt stiv papp gir seg godt til den nødvendige bøying og kutting. Når du har det riktige materialet, skaper en rekke kutt og folder den tredimensjonale figuren.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------