Stilling: ovs0

Hvordan å designe straw fans

 

1.

Åpne skisseboken din. Plukk opp blyanten din og tegne en serie med seks bokser på siden. Gjør boksene like i størrelse. Bruk en linjal til å tegne og måle rette linjer hvis du vil lage ryddige bokser.

2.

Lag en side med lignende mønsterdesign. Vær spontan i din tilnærming. Start i boks 1 for å tegne et interessant mønster som inneholder geometriske former, kurver, linjer eller noe design som sprer seg i tankene dine. Det kan være andre gjenkjennelige former som blomster, blader, insekter eller et gitt motiv. Bruk evt. Risikofaktorer, om nødvendig. For eksempel rive noen tilfeldige former ut av papir, kaste dem ned og se etter et mønster i spredte former.

3.

Flytt til boks 2. Tegn et annet mønster, men Bruk symboler fra den første boksen, men opprett en annen mønsterform. Legg til et nytt element i designen. Gjenta øvelsen med resten av boksene på siden, slik at hver boks deler likheter i design, men også hver ser annerledes ut enn de andre. Ved å lage en serie mønsterdesign på denne måten kan du lage mange designmuligheter.

4.

Påfør farge på designsiden din. Bruk et fargemedium etter eget valg: kunstmarkørpenner, fargeblyanter eller maling.

5.

Gå til en ny side i skisseboken. Tegn seks flere bokser på siden, som du gjorde på første side. Tegn en annen fanform i hver boks.

6.

Velg et mønsterdesign fra din første side. På den tredje siden tegner du en boks med samme størrelse som boksene på de forrige sidene. Gå tilbake til første side. Spor ditt valgte mønster på noen sporpapir. Overfør det spore mønsteret til prøveboksen din på den tredje siden. Retrace over mønsteret sporing av tegningen. Fyll inn det graverte mønsteret på siden i blyant, om nødvendig. Bruk farge på prøveemønsteret.

7.

Velg et fanformesign fra din andre side. På den tredje siden tegner du en større versjon av den valgte fanformdesignen din ved siden av eksempelmønsterboksen.

8.

Tegn mønsterutformingen i vifteformen for å lage ditt strå fan design. Husk at viften er laget av halm, så noen linjer bør indikere halmvev i mønsteret. Bruk farge.

9.

Design vifterens bakside hvis du vil at de to sidene av viften skal se annerledes ut.

Tips og advarsler

  • Vær eksperimentell med dine vifteutforminger, men også design en rekke vanlige halmfans, med fokus på mønsteret til vevet. Lag en portefølje av halmvifte-design som et designprosjekt for porteføljen din i et forsøk på å søke på kunsthøgskolen for å trene til tekstildesigner. Eller bruk din portefølje av design for å prøve å få ansettelse som designer eller å interessere et selskap for å produsere dine halmvifte-design.
  • Straw fans har blitt laget av kinesere i mer enn 3000 år. Det finnes mange forskjellige typer fra sirkulære, preget til flate varianter. Noen er vevd med vanlig halm, mens andre er svært dekorative for spesielle festlige anledninger. Så, valget er ditt --- å designe en vanlig halmventilator hvor mønsteret er inneholdt i vevet eller å knytte utsmykkede mønstre av farge.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------