Stilling: ovs0

Gullsmykkeverktøy

  Gull er et mykt metall som krever forsiktig håndtering, da det er ekstremt dyrt. Gull som er skadet av feilverktøy kan fortsatt være gjenbrukbart dersom det smelter og omformes, men på rundt $1,170 per unse i mai 2010, kan feilene være kostbare. Ulike verktøy er nødvendig, avhengig av hvilken type smykker som er laget, for eksempel steininnstillinger, ringbånd eller støbte figurer.

Juvelerens sag

En juvelerens så er en høyspenningssag som aksepterer en rekke av veldig fine kniver. På samme måte som en hacksav, har en juvelers sag en sideveis flatt 'C' form og et håndtak. Sagen har tre vingemutter eller skruejusteringer - en som klemmer seg på hver ende av bladet og en som justerer lengden på Sågbladene må holdes så stramt som mulig for å forhindre bøyning og brudd når de skjærer gjennom metallet, ettersom sagbladene varierer fra .0063 til .0173 inches tykke, med de vanligste som er de .0095 inches tykke eller mindre.

Tenger

En rekke typer tenger brukes til å lage gullsmykker, som nål-nese, rund nese, flat nese og spesialtang med huler i overflatene som brukes til å klemme forbindelsesringer De viktigste funksjonene som alle disse tingene har til felles, er en jevn, feilfri overflate som er utformet for ikke å skrape den myke overflaten av gull.

Mandrels

Goldsmiths Du kan ofte lage eller endre størrelse på armbånd og ringer. Disse kommer i standardstørrelser basert på indre omkrets. Men fordi gull er et mykt metall, kan det strekkes i små mengder, forlenge og tynne metallet. Ring og armbånd limestokker, kalt mandrels, er koniske sylindere laget av metall eller tre som har markeringer langs deres lengder for hver ringstørrelse. Ringen er plassert på den smale enden av dornen, og deretter forsiktig tappet - vanligvis med en råhide eller nylon hengekøye - mot den tykkere enden av doren til den når den riktige størrelsen. Hardwood-mandler brukes ofte til gullstørrelse fordi de er mindre tilbøyelige til å ripe metallet.

Innstillingsverktøy

Når en stein er plassert i gullinnstilling, må den holdes på plass. Fasetterte steiner holdes vanligvis i spisser, mens glattformede steiner med flate rygg, kalt cabochons, er generelt omgitt av en tynn gullfel kalt en bezel som holder dem på plass. Svært polerte stålverktøy som kalles brennere og tannhuggere brukes til å lukke tappene eller kantene over steinene. En stangpusher har en avrundet eller kvadret ende, noen ganger med en spore for å holde stangen på plass, og brukes til å skyve stikkene ned rundt steinene.

Brennere brukes på omtrent samme måte på kantene. Deres polerte overflater skar ikke gullet fordi de forsiktig gnides rundt forkransen med økende trykk til gullfeltet er jevnt bøyd innover rundt cabochonen.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------