Stilling: ovs0

Bobbin Lace Tutorial

 

Lag mønsteret

1.

Velg et enkelt mønster fra en mønsterbok eller et nettsted eller designe ditt eget. Et 'tape' blonder mønster er lettest for en nybegynner. Lag et prikkekort fra tunge kortlager. Merk en fullstendig detalj av mønsteret med prikker på prikkekortet. Hver prikk viser hvor et pinhole skal gå. Dekk prikkekortet med tykt kontaktpapir for å holde blekk eller grafitt fra å fargelegge blonder.

2.

Legg mønsteret over puten. En hvilken som helst liten og fast pute i solid farge vil fungere, selv om 'pannen' type runde pute er mest brukt av nybegynnere. Bruk en pinne til å peke eller 'stikke' et hull gjennom hver prikk på hele mønsteret på prikkekortet. Kontroller undersiden av kortet for å forsikre deg om at alle hullene vises i mønsteret.

3.

Fest mønsteret på puten med en rett pinne i hvert hjørne øverst på mønsteret. Skyv pinnene helt inn i puten for å sikre dem. Bruk så mange pins over toppen som nødvendig for å holde mønsteret fra å skifte.

Vind kulene

1.

Lace bobbins har en riflet seksjon på topp og en uheldig del nederst. Spolen størrelse bestemmes av vekten av tråden. Unwind bomull, polyester, silke eller sengetråd fra spolen, så langt som avstanden fra nesen til fingertuppene.

2.

Vri enden av tråden rundt rillen delen av spolen, men kutt den ikke av. Slå av samme trådspole igjen i samme lengde og kutt den av. Vind denne andre enden rundt en ny spole.

3.

Vri tråden like rundt hver spole til det er ca. tre inches av tråden som er viklet til hver spole. Gjør en løkke med tråden og vri den rundt undertråden for å holde tråden fra å slappe av.

4.

Sett inn en pinne i den første raden av mønsteret øverst til venstre. Dangle det første settet av spoler fra denne tappen. Vri så mange spoler som nødvendig for mønsteret og dingle dem på deres steder.

Lag blonder

1.

Plasser pins i hullene i prikken kort over den øverste raden i mønsteret. Sett pinnene i kanten av puten i svak vinkel for å sikre at de ikke trekker ut. Hold den uberørte delen av spolene i hendene. Bruk et spolepar til å gjøre din første vri eller krysse rundt en pinne. eller kryss fast, men ikke tett nok til å løsne tappen. Fortsett fra venstre til høyre over den første raden i mønsteret.

2.

Plasser den andre raden med pinner i mønster. Bruk spolene til å gjøre vendinger og / eller krysser rundt disse pinnene. Dette vil skape et nettlignende mønster av tråder og vendinger og kryss som holder blonder sammen. Fortsett med å plassere pinner og vri / krysse hele mønsteret for ca. en tomme av blonder. Unwind spolene for å frigjøre mer tråd etter behov.

3.

Fjern pinnene fra den første tommers blonder og legg dem inn i prikkekortet for å starte den andre tommelen. Fullfør denne delen som med den første. Når tråden er nesten borte fra et spolesett, klipp et annet stykke like langt som før. Slå den andre lenen ngth til den gjenværende tråden på spolene og vind spolene igjen. På slutten av mønsteret beveger du den ferdige blonder oppover slik at spolene og tråden er over mønsteret igjen. Gjør så mange repetisjoner av mønsteret som ønsket.

4.

Fullfør den siste raden med knuter og slapp av om tre inches av tråden fra hver spole. Fest godt av hver løs ende nederst på blonderbiten. For en ferdig kant, klipp av endene av trådene på knutene. For en kanten av kanten, knyt av endene ved kanten av blonder og kapp rett over frynsene på jevn lengde. Fjern alle pinnene fra blonderpute for å frigjøre den ferdige blonder.

Tips og advarsler

 • Rett meget merkbare feil når det er mulig, men vet at mange antikke blonder prøver har feil. Hvis feilen virkelig viser, løsner du tilbake til problemet og gjør om igjen.
 • Den mest herlige måten å lære en komplisert ferdighet som blonder er å lærling med blonderfabrikant, hvorav mange fortsatt finnes i Britiske øyer, Portugal, Spania, Frankrike og Italia. Lace beslutningstakere er generelt kvinner og vil mest sannsynlig bli æret for å formidle sine ferdigheter til en villig student.
 • Hvis en tur til et av disse landene ikke er mulig, er det også mange muligheter for gratis undervisning online.
 • Vær forsiktig så du ikke forstyrrer blonderpute med alle tappene og spolene festet. Det er veldig vanskelig å sortere alt etter et spill.
 • Som med alle prosjekter som involverer saks og pinner, må du ta forholdsregler når du arbeider rundt barn og kjæledyr.
 • Snøre er i utgangspunktet en serie snoede og kryssede tråder festet sammen i et mønster. Det kan være så enkelt eller så komplisert som kunstnerens ønsker og detaljerte mønstre og instruksjoner er enkle å finne. Lace-making er et gammelt og verdsatt håndverk innen noen kulturer, og blonder gjør samfunn fremdeles på de britiske øyer og andre steder i Europa. Dessverre er blonderproduksjonen avtagende fordi ungdom ikke tar opp håndverket som i gamle dager.

  ----------------------------------
  Forholde Artikkelen:
  ----------------------------------