Stilling: ovs0

Hvordan lage papirservietter

 

1.

Slip papir i de minste strimlene du kan. Hvis du vil ha servietter til å være ensartet, bruk bare en farge. Myk, tynn papir som vev og skrivepapir og lett revet papir som byggepapir fungerer best for disse servietter. Konstruksjonspapirstykker bør være mindre enn de andre slagene for best blanding.

2.

Legg alt papiret i et stort plastrør og dekk det med varmt vann. Sørg for at alt papiret er nedsenket, og la det suge over natten.

3.

Skru om en halvliter med fuktet papir i en blender og fyll det med varmt vann. Bland til blandingen er glatt. Hell blandingen i en plastbøtte, og fortsett å blande det gjennomvævede papiret inntil ingen er igjen.

4.

Sett vinduet i karet. Hell den blandede papirblandingen over skjermen. Rist forsiktig skjermen frem og tilbake for å slå opp blandingen og løft den ut av karet. La det renne i omtrent et minutt, trykk på papiret på toppen av skjermen for å klemme ut ekstra vann.

Lag flere stykker avis på arbeidsflaten. Flip skjermen raskt opp på avisen, og la papirblandingen bak. Legg flere blad avis på toppen av papirblandingen, og la blandingen tørke over natten.

6.

Fjern de øverste lagene avisen og løft det nye papiret forsiktig fra bunnlag. Klipp kantene firkantet, og kutt deretter papiret i rutene rundt 10 cm firkant. Brett dem i kvartaler for å lage servietter.

Papirservietter er ikke bare nyttige, de er også praktiske. I motsetning til stoffservietter kan du kaste dem bort etter at du har brukt dem. Dette betyr ikke vasking, bleking eller frykt for flekker. De er også billige og rikelig, og kommer i pakker med opptil 500. Selv om det er nyttig, bidrar papirservietter til avfall når de kastes bort. Du kan redusere avfall ved å lage dine egne papirservietter. Familier kan også lage egne papirservietter som et regnværsdagsprosjekt for å lære små om hvordan papir er laget og bruke oppskraper av håndpapp papir for lite eller dratt for noe annet. Å lage hjemmelagde servietter kan også være et alternativ til å kjøpe dem hvis du er på et budsjett.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------