Stilling: ovs0

Hvordan hekle en dames hatt

 

1.

Trekk ut ca to meter av garnet fra skinnen. Hold ut tofinger på venstre hånd, og gjør en 'pistol'. Sett det doblede garnet over fingrene til du lager en løkke, og trekk den gjennom løkken for å lage en slipknot.

2.

Sett kroken inn i glideknappen med høyre hånd og trekk knuten på akselen. Sett kroken mot deg, hold den horisontalt. Garnendene skal dingle under kroken. Hold enden av garnet som fortsatt er festet til skinnen og pakk den over kroken, ta den med kroken mens du tar den ned igjen. Trekk kroken gjennom for å 'kjede en.' Lag fem flere kjeder.

3.

Sett kroken inn i den første kjeden du laget. Wrap garnet over kroken og trekk den gjennom; dette kalles å lage en 'glidesting'. Du har nå en løkke. Kjede 4 og deretter dobbel hekle inn i løkken; kjede 1. Gjenta dobbel hekle, kjede 1 i 11 ganger. Bruk en glidesting for å fullføre sirkelen eller 'bli med' på den tredje kjeden du gjorde når du først kjedde 4.

4.

Kjede 4 og dobbel hekle inn i første kjedeplass av siste rad. Dobbel hekle og kjede 1 i samme kjedeplass hvor du nettopp har laget den siste doble hekle. Dobbel hekle og kjede 1 inn i neste kjedeplass. Gjør dette to ganger for hvert kjedeplass hele veien rundt. Bli med i runden med glidesting når du har fullført runden.

5.

Den første kjeden 1 plass på den forrige rad, lage 4 kjeder, deretter dobbel hekle og kjede 1. I de neste 3 kjedene, dobbel hekle og kjede 1. Dobbel hekle deretter kjede 1 to ganger i neste kjedeplass. Gjør dette for de neste 4 kjedene. For de neste tre kjedene må du bare gjøre en kjede, en dobbel hekle , så de neste fire mellomromene blir heklet i to ganger. Gjenta dette mønsteret helt rundt og bli med.

6.

For de neste 3 radene, begynn med å koble 4, dobbel hekle og kjede 1 i første kjedeplass. Dobbel hekle og kjede 1 i hvert kjedeplass rundt. Slå sammen. Etter at du har avsluttet totalt 7 rader, slutt du enden av deg med en knute og vev i slutter.

Tips og advarsler

  • Husk å hekle alltid en testprøve for å sjekke om måleren og at du liker hekle-stilen med garnet du har brukt.
  • For å doble hekle, sett på garnet rundt t han hekker som forklart tidligere, sett kroken inn i løkken, pakk tråden om igjen, trekk gjennom løkken. Du bør ha 3 løkker på kroken. Vri garnet rundt kroken og trekk den gjennom 2 av løkkene, og la 2 løkker på kroken. Vri garnet rundt kroken igjen og dra gjennom de siste løkkene.
  • Hekle en dames lue for å matche en vinterdrakt eller gi den perfekte håndlagde gaven til en spesiell kvinne i livet ditt. Dette enkle mønsteret skal fungere i løpet av en ettermiddag, men det vakre heklet i den heklete heklen holder den ferdige hatten fra Ser for mye ut som en standard hodeskalle. Selv en nybegynner kan takle dette mønsteret, men forvent å 'frosk' eller unravel arbeidet ditt et par ganger mens du lærer.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------