Stilling: ovs0

Veibeskrivelse for Christmas Origami

 

Juletre

1.

Legg det firkantede origamipapiret på en flat overflate med den fargede siden opp. Du kan bruke farget papir du vil ha. Julmønsterpapir eller gavepakke vil også se bra ut.

2.

Brett halvveis langs hver diagonal. Skrør og utvik hver retning.

3.

Vri papiret over. Brett papiret i halvkant fra topp til nederkant. Kryss og utfolde seg. Brett papiret i halvparten fra venstre til høyre kant. Kryss og utfolde.

Ta de øverste, venstre og høyre hjørner for å møte nederste hjørne, ved hjelp av de vekkene du nettopp har laget for å flette modellen. De to ytre hjørnene er brettet innover, noe som resulterer i en liten firkantet form.

5.

Ta det høyre hjørnet av det øverste laget av torget. Brett hjørnet innover for å møte senterkransen. Åpne og flat klaffen ved hjelp av den krøllen du nettopp har laget, og danner en diamantform midt i midten.

6.

Åpne de andre tre sidene og gjenta de forrige brettene på hver. Nå har du en flerlags diamantform.

7.

Brett flappene over, slik at frontlaget bare viser farge (ikke en liten, ikke-farget trekant nederst). Det bør være like klaffer på hver side.

8.

Brett hele modellen oppover, og danner en horisontal krone i ytterste hjørner. Skru og utfolde.

9.

Brett denne bunnstrikken bakover og under. Gjenta på den andre fargeklappen. Nå har du en trekantform.

10.

Åpne trekant for å avsløre alle lagene. Juster modellen slik at den er jevn på hver side og i stand til å stå på egen hånd. Dette er det ferdige juletreet.

Julestjernen

1.

Ta den ene enden av papirstripen. Fest en knute på enden, trekk enden gjennom seg selv. Trekk knuten slik at den er stram og flate papiret.

2.

Brett den enden av stripen du nettopp knutte, skyv den inn i knuten. Hvis enden av stripen er for lang til å stikke inn, klipp av noen av stripen. Knuten er nå en liten femkantet form.

3.

Ta tak i den motsatte enden av stripen. Brett stripen, danner en krone i den nederste kanten av femkantet. Begynn å pakke stripen rundt pentagonen, og gjør liten krone mens du går rundt den flere ganger. Vri stripen til du kommer til enden av den.

4.

Skyv enden av stripen inn i pentagonposen.

5.

Trykk forsiktig på midten av hver kant av pentagonen med neglen. Langsomt vil formen begynne å puffe og fullføre den lille stjernen.

Sett dem sammen

1.

Sett en lang pinne gjennom toppunktet på

Fest den lille stjernen du laget til pinnen.

3.

Skyv stjernen ned, Fest den til toppen av treet. Der har du et ferdig juletre med stjerne festet.

Origami, den japanske håndverket av papirfolding, kan være en oppfinnsom måte å dekorere for høytiden. Enten du vil lage hjemmelagde tredekorasjoner eller vindusdekorasjoner, er det et bredt utvalg av elementer du kan lage ved hjelp av origami-teknikker. For å komme i gang, prøv en enkel, men likevel klassisk juledekorasjon - et origami juletre med en stjerne på toppen.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------