Stilling: ovs0

Hvordan male en rusteffekt

 

1.

Lakk en tykk film av den røde malingprimeren på toppen av objektet du vil se rustet og eldre på. Etter at det første laget tørker, påfør et andre lag av primer. Påfør et lag av den valgte latexmaling etter at primeren tørker grundig.

2.

Stryk objektet med finkvalitets sand mens malingen fortsatt er våt. Sanden vil hjelpe til med å etterligne et rustet og gammelt utseende. La sanden og malingen tørke på gjenstanden over natten.

3. Bruk en stippling børste og stipple en mørk brun farge på objektet. La noe overflate være avdekket. Maleren får lov til å være uforsiktig når det gjelder stippling. Rust har en ikke-uniform fysisk karakteristikk. Bruk en stippling børste og bruk terrakottemaling på de områdene som ikke har blitt rørt av den mørkebrune maling.

Tilfeldig tåkeområder av objektet med vann. Bruk en stippling børste og bruk grå maling på objektet. Tillat gjenstanden å tørke over natten.

5.

Tøm overflaten av gjenstanden igjen og sprut oransjefarge på objektet. Dyp penselen i oransje maling og pek børsten mot objektet. Deretter dab området med en fille for å etterligne tekstur av et rustet område. La varen tørke over natten.

Tips og advarsler

  • Bruk et forkle, spesielt når du spatter objektet med oransjefarge. Gjør dette utvendig, med mindre oransje maleri er ønsket på husets vegger.
  • Forsøk på et lite område med store objekter for å sikre at du får det resultatet du ønsker.
  • En rusteffekt på husholdningsartikler eller kostymer kan legge til en gammel og vintage følelse til et maleri prosjekt. Å observere rust er den beste innsatsen når du prøver å etterligne den med maling. Rust er enten oransje eller rødaktig i farger og fargetone på grunn av oksidasjon av metall. Rød maling primer vil fungere som en base for rustfarging. Bruk av andre maling vil legge til realistiske teksturer og nyanser.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------