Stilling: ovs0

Hvordan Sy Sofa Slipcovers

 

1.

Legg stoffet ut på en stor, flat overflate, for eksempel et rent gulv. Brett den i halv breddevis, med høyre sider sammen, og kutt den i brettet, og gi deg to stykker som måler en lengde på tre meter hver.

2.

Match opp alle kanter av stoffet. Fest de to stoffstykkene sammen langs en av de lange sidene. Sy hele veien nedover.

3.

Trim eventuelle overskytende tråder. Stryk sømmen flatt.

4.

Brett stoffet i kvartaler slik at de fire hjørnene er alle sammen.

5.

Bruk en tallerken eller et annet rundt objekt som en guide på stoffets hjørne. Tegn rundt kanten av platen. Fjern platen og kutt på blyantene, og gi slipeskjoldet avrundede hjørner.

6.

Vri kantene på stoffet under 3/4 tommer til feil side av stoff, og så igjen en annen 3/4-tommers. Dette skjuler de rå kantene og danner et foringsrør. Bruk pinnene til å holde stoffet på plass.

7.

Sy hele veien rundt kantene og la en 1-tommers åpning for å sette inn elastikken.

8.

Mål helt rundt sofaen din. Sy ender av elastikk sammen for å lage en lengde så langt som din sofa omkrets.

9. Sett inn en sikkerhetsnål i den ene enden av elastikken. Sett den andre sikkerhetsnålen inn i den andre enden av elastikken og fest den på utsiden av foringsrøret for å forhindre at den går seg vill i innsiden av glidelåsen.

10.

Arbeid elastikken rundt innsiden av foringsrøret, bruk stiften som en veiledning. Trekk ut enden av elastikken. Ta av sikkerhetsnålene og sy sammen de to elastiske endene.

11.

Sett elastikken helt inn i foringsrøret og sy foringsrøret for å fullføre glidelåsen.

Tips og advarsler

  • Vask, tørk og stryg stoffet før du gjør noen kutting. Noen stoffer vil krympe litt under den første vasken, noe som vil gjøre glidelåsen for liten til å passe til sofaen.
  • Bruk seks meter med stoff til en 6-fots sofa. Hvis sofaen din er litt lengre, kjøp en ekstra yard av stoff.
  • Noen ganger slår sofaen seg ut og begynner å se snusket etter mange års bruk. Hvis sofaens ramme fortsatt er i god stand, kan du lage et slipcover og gi sofaen et helt nytt liv. En slipcover fungerer bra når du vil endre innredningen av rommet også. I stedet for å kjøpe alle nye møbler, sy en glidelås i nye farger. Med noen få enkle masker er du på vei til en nesten helt ny sofa.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------