Stilling: ovs0

Rug Binding Instruksjoner

 

1.

Damp håndkleet slik at det er vått, men ikke bløt. Legg håndkleet på toppen av det ferdige, men ubundne, teppet, og trykk forsiktig med strykejernet. Bruk innstillingen som passer for materialet du har laget til deg (i de fleste tilfeller vil dette være ullinnstillingen). Trykk både foran og baksiden av det ubundne teppet. La teppet lufttørke over natten.

2.

Trim teppet for å lage en 1-tommers kant rundt det tettsatte området på teppet. Ikke gjør denne grensen mindre enn 1 tommer.

3.

Brett grensen ned, og legg et bånd på toppen av det. Lengden på bindingsbåndet ditt vil avhenge av størrelsen på det ferdige teppet.

4. Trekk ca. 4 meter av ullgarnet på garnnålen og begynn å sy ned teppe bindende tape. Sy begynne bak grensen du brettet ned, opp gjennom bindingsbåndet, 1/4 tommers fra kanten. Bring nålen tilbake til baksiden av grensen, og bind en knute. Ta nålen opp gjennom bindingsbåndet igjen, 1/4 tommers fra kanten. Disse to sømmer vil bidra til å sikre grensen og bindingsbåndet.

5. Begynn å sy ved å bringe garnet gjennom grensen og bindingsbåndet, og hold 1/4-tommers kant . Gjenta denne søm langs hele kanten. Hold bindingen fast mens du jobber.

6.

Sy rundt omkretsen av teppet, hold stingene jevn og veldig tett sammen. Når du begynner å løpe ut av garn, sug bare under grensen og bind sammen endene av det nye og det gamle garnet sammen. Ta det bundet garnet ender opp gjennom bindingen, og fortsett å sy til du kommer til et hjørne eller rundt hele omkretsen av teppet ditt.

7.

Fullfør sy med garnet ditt ved å bringe nålen på baksiden av grensen, binder en knute i garnet og vev i enden.

Snu et hjørne

1.

Stopp sy rundt 1 1/2 tommer før du kommer til et hjørne.

2.

Åpne bindingsbåndet og grensen vekk fra teppet. Vik midten av hjørnet ned mot teppet, og brett ned sidene. Pinne hjørnet på plass.

3.

Fortsett å sy, hold kanten på 1/4-tommelen konsekvent.

Sy på bindingen og etterbehandling

1.

Trekk nålen med kraftig tråd. Fest en knute på enden av tråden.

2.

Begynn å sy ned bindingsbåndet. Ta nålen fra baksiden, til forsiden av bindingsbåndet ditt. Trekk tråden tett, og ta den ned igjen gjennom bindingsbåndet en tomme eller så unna.

3.

Gjenta denne prosessen til du kommer til et hjørne eller dekke omkretsen av teppe. Hvis du har et hjørne, gjenta hjørnefoldeprosessen.

4.

Fest en knute i garnet ditt og ta nålen til feil side av bindingsbåndet. Klipp garnet ditt - enden vil bli gjemt under bindingsbåndet.

5.

Fullfør bindingen din ved å dampe den igjen med strykejernet. Sørg for at teppet tørker over natten.

Tips og advarsler

  • Pass på at du ikke syr gjennom forsiden av det ferdige teppet ditt. Du bør ikke kunne se noen av dine bindende sømmer på høyre side av arbeidet ditt.
  • Hjemmelagde tepper er et vakkert tillegg til ethvert hjem. Du kan gjøre teppene dine enda vakrere og ved å lære å binde dem. Selv en begynnelsesmager kan bruke teppebinding for å legge til et ekstra nivå på etterbehandling til et ferdig teppe. Du vil bli overrasket over hvor profesjonell teppet ditt ser ut når du er ferdig. Kanskje beste av alt, gir bindende tepper også dem ekstra holdbarhet som vil hjelpe teppene dine til i generasjoner.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------