Stilling: ovs0

Informasjon om irsk hekle

 

Historie

Irsk hekle utviklet i Irland på 1900-tallet som en kommersiell blonder, laget for salg av fagfolk. Hundrevis av mennesker, menn og kvinner, jobbet som heklet snøre beslutningstakere, noe som gjør produksjonen av denne spesielle blonder en viktig industri i Irland. Landet eksporterte trimmer, krager, klær og husholdnings sengetøy til USA og Europa godt inn i det 20. århundre.

Basic Style

Irsk hekle er ofte utrolig utsmykket; Prinsippene bak konstruksjonen er imidlertid enkle, noe som gjør den til en tilgjengelig type blonder for dagens kroketer. Stiftelsen er et enkelt nett laget av kjedesøm, som designeren legger til tredimensjonale roser, samt shamrocks og geometriske Mange enkle, men vakre irske blonder design består av ingenting annet enn mesh og rosemotiver.

Applications

Irsk hekle er mest populær i hjemmet, og er oftest sett på puter, bordløpere og matter, doilies, og gardiner. Det var en gang svært populært for klær også, spesielt krage, hele klær, spesielt bluser, ble også noen ganger gjort i irsk hekle, spesielt i sena viktorianske og edwardianske eraser.

Materialer

Fin bomullstråd er det vanlige materialet for å lage irsk hekle. Små stålkroker er det rette verktøyet for å arbeide med disse fine trådene. Tradisjonelt er bare hvit en akseptabel farge, selv om dagens fiberkunstnere er åpne for å lage irsk hekle i en bredt spekter av andre nyanser, og til og med utvide listen over akseptable materialer for å inkludere ull-, akryl- eller silketråd. Den eneste begrensningen på materialer er at bare et jevnt garn vil vise detaljene til masker.

Lær irsk hekle

De med middels hekleferdigheter kan være selvlærte i irsk hekle. Tallrike bøker og nettsteder gir grunnleggende instruksjon på båten. I utgangspunktet krever irsk hekle bare grunnleggende masker kjent for alle erfarne kroketer, som kjedesøm, singel og dobbel hekle. Kompleksiteten ligger i å arrangere disse masker i de utsmykkede mønstrene, og i å opprettholde måleren når de arbeider i så liten skala. Irsk hekle er den kvintessige heklet blonder. Det tar full nytte av hekleens unike evne til å produsere dimensjonale detaljer ved å inkorporere blomster som dukker opp fra en blonderbakgrunn. Enkel å produsere i sin mest grunnleggende form, er det en favoritt blant mer avanserte kroketer for gjenstander av alle slag. har vokst og avta i løpet av det 20. århundre, nyter en sterk vekkelse på 1980-tallet som en del av den neo-viktorianske trenden i klær og hjemmeinnredning. I dag, etterhånden som alle typer hekle vokser i popularitet, er det klart å gjøre et betydelig tilbakeslag .

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------