Stilling: ovs0

Slik overfører du 35mm lysbilder til digital

 

Skanner 35mm Slides

1.

Organiser deg lysbildene etter emne eller dataslag, eller du vil lagre dem på datamaskinen din.

2 .

Slå på datamaskinen og lysbildeskanneren. Sett skanneren for lysbildene og installer den medfølgende skanneprogramvaren på datamaskinen din hvis du ikke allerede har gjort det. Opprett og navngi mapper hvor lysbildene dine blir lagret.

3.

Klargjør lysbildene du skal skanne ved å rengjøre dem med en antistatisk klut. Denne spesielle behandlede kluten vil forhindre støv i å samle seg på lysbildene dine.

4.

Sett glidene inn i transportskuffen som følger med skanneren. Sett skuffen i skanneren i henhold til instruksjonene, og start skanningen.

5.

Lagre de skannede bildene i den aktuelle mappen. Lag lysbildene som en TIFF-fil (.tif) med nullkomprimering. Lagring av filene på denne måten vil beholde så mye data som mulig, og gir deg større kontroll over filens dynamiske rekkevidde når du redigerer. Dynamisk rekkevidde er fargespektret til bildet, og når du lagrer lysbildene som en JPEG (.jpg ) du mister litt av det spekteret. Å holde originalen som en TIFF-fil, sikrer alltid at du har en versjon med samme fargeprofil som lysbildet.

Tips og advarsler

< / p>
  • Hvis du har et stort antall lysbilder å skanne, kan du vurdere å sette opp et kryssreferanse- eller katalogsystem der du enkelt kan finne bildet du vil. De fleste bilderedigeringsprogramvarene har også muligheten til å lag et album som du kan gruppere lignende bilder inn i.
  • Slide film brukes til å tilby fotografer en enkel måte å lagre et antall bilder på. De er små, kan sorteres individuelt i arkivholdere eller lysbildeprojektorbrett basert på emne, og for mange profesjonelle fotografer tilbys de en høyere kvalitet på fargepresentasjon enn utskriftsfilm. Med fremkomsten av digital teknologi - med muligheten til å skanne 35mm negativer - er mange fotografer nå 'digitaliserer u0026 rdquo; arkivet deres for lagring eller visning på Internett. Det er noen måter du kan gjøre dette på, men ved å bruke en dedikert negativ / lysbilde skanner, får du det beste resultatet for bildekvalitet og klarhet.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------