Stilling: ovs0

Hvordan lage fuglehånddukker

 

1.

Brett det minste stykket stoff i halv, innvendig ut. Bretten skal være øverst. Den åpne enden skal være nederst.

2.

Klipp ut formen på en lyspære for fuglens hode med en sideveis 'V' for nebbet på venstre side, etterlot en 1/4-tommers søm tillit rundt hodet. Hodet skal være 3 1/2 inches bredt. Nebbet skal være 2 inches langt. Den flate bunnen av lyspæren, som vil fungere som fuglens hals, skal være 2 1/2 tommer bred og 1 1/2 tommer høy.

3.

Sy de to stoffstykkene sammen, innvendig ut med nålen og tråden, og la en 1/4-tommers sømgods rundt hodet, sy naken lukket, men la nakken stå åpen.

4.

Brett det større stoffet i halv, innvendig ut. Klipp den i halvparten.

5.

Klipp ut kroppen med en 1/4-tommers sømgodtgjørelse rundt den. Kroppen skal være formet som en pepperkake mann som mangler hode og ben. Armene til pepperkakeren skal strekke seg ut og ende i et avrundet punkt for å danne vingene i fuglekukken. Pass på at det er 2 1 / 2-tommers bred, 1 1/2-tommers høy hals som kommer ut av toppen av kroppen. Kroppen skal være 7 inches bred over bunnen og 11 1/2 inches bred fra spissen av en vinge til toppen av andre.

Sy de to stoffstykkene sammen med en 1/4-tommers sømfradrag, stopp ved siden av nakken, ikke sy i nakken eller bunnen av kroppen lukket.

7.

Vri fuglens hode rett ut. Åpen kan være sta, og du må kanskje bruke din pinky til å peke den og skru den ut på høyre side. Sy knappene på hver side av hodet, over nebbet, for øynene.

8. Trekk fire bomullsballer fra hverandre. Fyll dem inn i hodet.

Skyv hodet opp og ned i innsiden av kroppen, fôr de to sidene av nakken opp og vendt mot bekken fremover. Sømmen på fuglens hode løper gjennom nebbet. Sømmen for fuglens kropp vil ikke løpe i samme retning.

10.

Sy den hodet på nakken med nålen og tråden, og la en 1/2-tommers sømgodtgjøre.

11.

Slå dukkens kropp rett ut.

Tips og advarsler

  • Du kan lage et nakk ut av sminke eller to fingre fra en parabolhanske i stedet for stoff.
  • Du kan legge til fjær til fuglen din med limpistol eller bruk et stoff med en fjærutskrift.
  • Å lage dukker er et flott prosjekt for en teater-, playwriting eller fiction-klasse. Det finnes alle slags fugler du kan lage i dukker, fra ugler til duer, eller bare enkle, ubestemte fugler. De kan komme i alle forskjellige farger. De kan ha små nebber, store nebber, stoffbeker eller skumbeker. Du trenger ikke mye syerfaring for å lage en dukke. Hvis du vil ta en sjanse og kutte og sy hele greien uten hånden uten å klemme eller tegne linjer, vil du ende opp med en ufullkommen fugldukkete med masse karakter.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------