Stilling: ovs0

Hvordan lage en Fur Mountain Man Hat

 

Hvordan lage en pels fjellhatt Hat

1.

Mål omkretsen av hodet ditt rett over ørene for å finne lengden på hatbandet ditt, og legg til 1 tommer til denne måling. Dette vil tillate nok plass til hatten din til å passe komfortabelt.

2.

Klipp et 4-tommers brede bånd av papp for å matche lengden på huebåndet ditt, brett det inn halvt og kutt det igjen.

3.

Del omkretsen av hodet ditt med 3.1417 (pi) for å finne diameteren på hodet ditt. Klipp en sirkel ut av papp med denne diameteren. For å gjøre dette skal du dele diameteren og halvparten, måle den avstanden med kompasset ditt, og tegne en sirkel med kompass på pappa.

Legg skjult ut flat med pelssiden ned. Vik hodet rett opp og spor kartongkretsen på baksiden av skjulet, rett bak midten av ansiktet.

5. Ta dine to pappbånd og legg en på hver side av sirkelen går fra hode til hale. Spor disse med blyanten din.

6.

Mål omkretsen på pannen din, og stopp hvor du møter håret ditt. Del dette nummeret i halvparten. Begynn på forsiden av hatten, måler denne avstanden tilbake langs de rektangulære båndene du nettopp har sporet, og tegne en linje over bandet. Deretter skal du strekke denne linjen helt ned til kanten (bunnen) av skjulet.

7.

Klipp pelsen på forsiden av hatten og rundt linjen du har nettopp trukket. Denne kuttet skal være alt ett stykke, så ikke adskille bremsmålingene fra sirkelen.

8. Legg de to ender av båndene sammen og fest dem på plass. Sy dem sammen ved hjelp av et tettsøm. Legg dem rundt hodet for å sikre at de passer riktig.

9.

Prøv på hatten. Hvis det er for mye skjul på forsiden av hatten, måler du overflødig og kutter den bort.

En fjellmannshatt er vanligvis laget av en coyotehul, men andre huder som fox eller bever kan også brukes. I motsetning til en coonskinnhette omfatter en fjellmannshatt alle deler av skjulet: hodet, halen og til og med pote. Stilen ble populær i kolonitiden American pelshandel, da pels var en verdifull og ettertraktet vare. Fjellmannshatten i dag har gått ut av mote, men med litt håndverk kan du kanskje få det tilbake i stil.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------