Stilling: ovs0

Hvordan skarpe en kniv med en hvete stein

 

1.

Smør whetstone. Påfør et par dråper honing eller mineralolje på overflaten av oljestene. Vannstene krever nedsenkning i vann i minst 15 minutter før bruk.

2.

Legg steinen på bord eller benk.

3.

Hold kniven ved håndtaket med kanten som vender mot whetstone.

4.

Legg kanten i kontakt med whetstone og skyv den frem langs lengden av whetstone mens du samtidig trekker bladet fra den ene siden til den andre for å utsette hele bladet til whetstone under slissestroken.

5.

Gjenta prosessen med den andre siden av bladet og fortsett å skifte mellom sider til du når det ønskede nivået av skarphet.

Tips og advarsler

for å sjekke skarpheten av bladet. Et blad som kan skille i stedet for å rive gjennom papir er skarp nok til de fleste oppgaver. Et kniv som kan barbere hårene fra armen din, er knivskarpt. Se etter en whetstone med et fint grist for å sette en skarp kant på en kniv. For ekstremt kjedelige kniver, bruk en grovkornstein først og gå videre til et fint grist.
  • Unngå å håndtere knivens forkant. Når du knuser kniven, blir det lettere å kutte deg selv på det nå skarpe bladet.
  • For at en kniv skal fungere riktig, må den ha en skarp forkant. Den enkleste og mest vanlige måten å gjøre dette på er å bruke en whetstone for å skjerpe kniven. Brennstene er klassifisert etter hvilken type smøremiddel som kreves, enten olje eller vann. De kan være naturlig forekommende eller menneskeskapte, og kommer i en rekke størrelser og griller.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------