Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom zoom og teleobjektiver

Når det gjelder digital fotografering, er det objektivet som bestemmer hvor du fokuserer på motivet. Istedenfor å bruke Prime ( eller fast fokuspunkt ) objektiver, ble zoom og teleobjektiver skapt for å gi en enklere tid skytingen. Hovedforskjellen mellom zoom og teleobjektiver er fordelen de gir. Zoomlinser gjør det mulig å variere brennvidder å fokusere på temaer varierende avstander uten å måtte bytte objektiv. en telelinse er mer kompakt enn en vanlig linse og samtidig beholde den samme brennvidde.
En enkelt zoomobjektiv kan ta plassen til flere prime objektiver og dermed redusere antall linser som en fotograf trenger å bære rundt. Det er ikke uvanlig for fotografer i dag å bære to eller tre linser rundt og likevel dekke de nødvendige områdene. det benekter også behovet for å endre linser hele tiden som ikke bare er tidkrevende, men kan også utsette sensoren for støv og andre forurensninger.
på den annen side, en telefoto objektivet er et design hvori den faktiske lengden på objektivet er kortere enn den oppnådde brennvidde. Fordelen med teleobjektiver er nesten borte i korte brennvidde ( vanligvis under 100mm ), men er ganske tydelig i lengre de Forestill deg en brennvidde på 500mm ,. Mens en vanlig linse ville være over en halv meter lang, en telefoto objektivet kan være halvparten lengde eller enda mindre. tele og zoom er ikke gjensidig utelukkende av hverandre. Dette betyr at en linse kan være et zoomobjektiv, en telelinse, verken, eller begge deler. zoomobjektiver i dag kommer som standard i dag som de gir den beste kombinasjonen av fleksibilitet til pris. Telefoto og telezoomobjektiver er svært populært blant sports -og naturfotografer som de er de som trenger ekstreme brennvidder. En ikke-telelinse som ville passe dem ville være ekstremt lang.
Velge mellom linser er det best å vite hva du har tenkt å bruke den til. Zoomlinser er hva folk flest ville bruke mens teleobjektiver er spesiell, for ikke å nevne kostbar, objektiver som er beregnet for spesielle formål.
Sammendrag :
en Zoomlinser redusere antall objektiver som trengs mens teleobjektiver redusere størrelsen på linsene.
to. Zoomlinser har varierende brennvidder, mens teleobjektiver ikke nødvendigvis må.
tre. Teleobjektiver er kortere enn sine brennvidder, men zoomobjekter er ikke.
4 Et kamera linsen kan enten være en zoom linse, telelinse, verken eller begge
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------