Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom netbook og notebook

Netbooks og bærbare begge falle under kategorien av datamaskiner med en forskjell så subtil som forskjellen i ordene. Netbooks er ultraportable enheter designet for å i hovedsak fokusere på brukere som ønsker enkel Internett på noe punkt i tid. bærbare er lette bærbare designet for å erstatte stasjonære datamaskiner med tilsvarende ytelse.
Netbooks er relativt ny på markedet i forhold til bærbare. de gikk inn i PC-markedet i 2007 ved relativt lave priser sammenlignet med bærbare datamaskiner. De er designet for å være kompakt, lett, billigere og mindre mektig enn de bærbare. Netbooks har skjermstørrelser på alt mellom 5 til 10 inches og veier rundt 1 eller 2 pounds. Notebooks har skjermer størrelse alt fra 12 til 17 inches og veier rundt 5 til 6 pounds. behandlingen hastighet og andre funksjoner er de samme som for en stor bærbar datamaskin. Netbooks er primært utviklet for web -baserte applikasjoner som ikke krever en sofistikert prosessor. derfor prosessoren i netbook er utformet for å ha relativt lave klokkes hastigheter enn på en bærbar PC. På grunn av størrelsen begrensninger, er minnet og lagringskapasitet i en netbook nesten halvparten av det som i dag tilbys i en notisbok. Lagringskapasiteten tilbys i en netbook er rundt 80 til 160 GB. Netbooks er ideelle for oppgaver som for eksempel; surfer på Internett, sende og motta post, regnearkberegninger, og tilgang til web -baserte applikasjoner Bærbare har relativt større prosessor hastigheter sammenlignet med netbooks og er best egnet for oppgaver som for eksempel. multimedia, spill, se på filmer, og bruk av andre tunge applikasjoner. Bærbare datamaskiner tilbyr lagringskapasitet på 300 til 800 GB.
Netbooks har en fordel over notatbøker i form av batterilevetiden. Netbooks er designet for å være små dataenheter med bare grunnleggende maskinvaren som er installert. Fordi av størrelse og plass parametre, netbooks mangler optisk stasjon og større skjermer som igjen legger til en økt batterilevetid sammenlignet med bærbare datamaskiner.
de netbooks er det ultimate valget av studenter og lærere enn bærbare på grunn av deres liten størrelse, lav vekt, bærbarhet, og lett webtilgang for akademikere -relaterte oppgaver som; ordet redigering, presentasjoner og veiledning. En netbook er tilgjengelig i markedet til en pris mindre enn halvparten av prisen på en vanlig high- end bærbare. En netbook koster rundt $ 300 til $ 600, mens bærbare datamaskiner varierer fra $ 600 til $ 1500. Brukere som krever bare grunnleggende databehandling vurdere kostnadene faktor av en netbook som den største pluss poeng over en konvensjonell high- end bærbare. for brukere som trenger tunge applikasjoner for sine dag-til- databruk, er en bærbar fortsatt det ideelle valget over en netbook Sammendrag :
en. Netbooks er ultraportable, lett, databehandling maskiner mens maskinene er avanserte, bærbare datamaskiner.
To. Netbooks har grunnleggende og mindre kraftig maskinvare som er installert i forhold til bærbare datamaskiner.
. 3 Netbooks er egnet for brukere med enkle databehov som. tekstbehandling, presentasjoner, regneark beregninger, og nettsurfing, mens bærbare PCer er ment for brukere med behov for tunge databehandlingsoppgaver
4. Netbooks mangler visse funksjoner og har mindre datakraft i forhold til bærbare datamaskiner.
5. Netbooks er hendig for enkel Web Access og kjører Office Suite mens bærbare PCer er egnet for å kjøre tunge applikasjoner.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------