Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom melasse og sirup

Tiden var da mannen spiste alt spiselig mat han kunne finne, forbruker den rå. Da oppdaget han brannen og skjønte at maten smaker bedre når den blir kokt. Med tiden oppdaget han andre måter å tilberede mat ,. tilberede den på forskjellige måter å produsere mat med varierte smaker
Ettersom tiden gikk, menneskets smak for mat ble mer kompleks, og han utviklet prosedyrer og midler til å tilfredsstille sine cravings han utviklet en ting for søt mat, og fant en måte å lage sukker som han kan legge til blid mat som han ønsker å blidgjøre.
Dermed sirup og melasse kom til å eksistere gjennom menneskets søken etter å tilfredsstille sin søte tann. Sirup ordrett betyr noe beruset, som kommer fra det arabiske ordet sharab, betyr drink. arabiske drikker søtet. så når ordet nådde Vesten, kom det til å bli referert til som en tykk, søt væske
Sirup er laget ved å kombinere sukker og vann eller ved naturlig å redusere saft av spanskrør, sorghum, mais ,. og frukt. det kan gjøres ved å løse opp sukkeret i varmt eller kaldt vann eller ved å koke det inntil den danner til krystaller.
Det mange typer sirup som brukes i matlagingen, drikke og medisiner, og i fremstillingen av andre industriprodukter Noen av dem er:
Enkelt sirup som er laget med varmt vann og sukker, og brukes til sauser, pålegg, og syltetøy.
flavored sirup som er laget ved å legge smaker inn i en enkel sirup og brukes til å lage flavored drikke.
gomme sirup som er laget med sukker, vann og gummi arabicum som en emulgator og brukes i blandede drinker.
sirup som er et biprodukt av krystallisering av sukker.
Melasse som er en klebrig og tykk biprodukt av sukkerrør eller sukkerroer behandling. Melasse kommer fra det portugisiske ordet melaco, som kommer fra det latinske ordet Mel, betyr honning fordi dens smak og tekstur likner av honning. Bortsett fra sukkerrør og rødbeter, kan det også være laget av druer, dadler, granatepler, morbær, og carob. det er gjort ved å trekke ut saften av den sukkerrør gjennom knusing eller mosing. saften blir deretter kokt å lage et konsentrat og utkrystallisere sukker. Dette gir den første melasse som har høyest sukkerinnhold.
Koke det en andre gang produserer andre melasse, som har en litt bitter smak. Den tredje kokende produserer blackstrap melasse som har mindre sukker innhold, men inneholder visse mengder vitaminer og mineraler
Oppsummering :
en Syrup kommer fra det arabiske ordet sharab som betyr drink mens molasses kommer fra det portugisiske ordet melaco som betyr honning.
to. Sirup er en blanding av sukker og vann mens molasses er et biprodukt av sukker -prosessen.
3. Melasse er en type sirup.
4. Begge brukes som en base for mat og drikke, men sirup kan lages ved å blande sammen sukker og vann mens molasses er laget ved å koke saften av hva frukt er tilgjengelig.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------