Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom instant gjær og raske veksten gjær

Instant gjær og raske rise gjærsopper er varianter av bakegjær. Bakersønnen gjær brukes som en leavening agent i deig brukes til baking bakervarer som brød. Dette gjær kalles også Ølgjær som det er de samme arter av gjær som brukes til gjæring alkohol bakegjær er av fire forskjellige typer, nemlig. aktiv tørr, instant, rask økning og fersk kake gjær. forskjellen er i hovedsak basert på deres fuktighetsinnhold og størrelsen på granulater.
Instant gjær
Instant gjær har svært små granulat. Den har en meget høy andel av levende celler. Den kan legges direkte til de tørre ingrediensene i oppskriften. Dette type gjær trenger ikke å bli utvannet eller blandes i vann før du legger det til deigen. den kan legges før deigen eltes. Noen ganger kan en svært liten mengde askorbinsyre er lagt til chat gjær å bevare den. grunn av dette det kan lagres for nesten ett år i romtemperatur.
for kommersiell bruk, er det gjær vakuumpakket i murstein poser. For bruk hjemme er de tilgjengelige i premeasured, små, lukkede pakker. Det kan byttes med tørrgjær uten rehydrerende det. Rapid- økning gjær
Rapid- økning gjær har også veldig fine granulater. Deres granulat er mindre enn instant gjær. det anses å være en rekke instant gjær. Fordi granulater er mindre, oppløse de lett og stige raskt, derav navnet raske veksten. Heve deigen raskt anses ikke veldig bra for smaken de erfarne kokkene si at dette gjær resulterer i brød som ikke har så mye smak som brød laget med andre gjærsopper. Det kalles også brød maker gjær fordi den brukes i brød maskiner.
Det sparer mye tid. Etter legger gjæren, kan du forme deigen til brød umiddelbart i stedet for å vente på det. å stige Det kan ikke byttes med noe gjær
Oppsummering :
1. De korn raske veksten gjær er mindre enn instant gjær granulat <. br /> 2. Rapid-økning gjæren er oppløst raskere enn instant gjær på grunn av de mindre granulater.
tre. Noen mengde askorbinsyre er lagt til umiddelbar gjær for å bevare det ; raske -rise gjær har ikke askorbinsyre.
4. Rapid- økning gjær sparer mye tid, fordi det gjør deigen stige raskere enn instant gjær. Når deigen eltes, kan du forme deigen til brød i stedet for å vente på det å stige som ved umiddelbar gjær.
fem. Rapid- økning gjær kan ikke erstattes med noe annet gjær, mens instant gjær kan erstattes med tørrgjær bare ved å løse det i vann først.
6 smaken av det endelige produkt laget ved hjelp av raske veksten gjær er ikke like god som produkt laget ved hjelp av instant gjær.
7 Rapid- økning gjær kalles også brød maker gjær, instant gjær er bare bakegjær
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------