Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom iBook og MacBook

iBook og MacBook er begge to separate linjer med datamaskiner som er produsert av Apple. iBook har nå blitt stor grad erstattet av MacBook selv om begge modellene var tilgjengelige i markedet for en stund under overgangen. den primære forskjellen mellom begge maskinene ligger i maskinvaren. iBooks ble bygget på tradisjonell Power PC -arkitektur som er som en standard arkitektur for alle Apple-datamaskiner. de MacBooks er nå bygget på en x86-arkitekturen som brukes typisk i Intel -baserte prosessorer. Overgangen i hardware arkitekturen hjulpet Apple å fange all oppmerksomhet fra markedet, og også å dra nytte av prisfallet på x86 arkitekturen.
Den gradvise overgangen fra Power PC til x86 arkitekturen resulterte i tilgjengeligheten av begge produktlinjer på markedet for en tid.
MacBook er designet for å se veldig attraktive, stilig, og tynnere enn iBook. MacBook leveres med en skjermstørrelse på 13 inches og veier rundt fem. 2 lbs. Apple bestemte seg for å velge den mest populære widescreen -format for MacBook sin i stedet for standard 4:3 -skjerm som ble brukt i sin iBook modellen. Denne widescreen-skjerm laget MacBook ser mye bredere og rektangulære i motsetning til den firkantet iBook. IBook har en skjermstørrelse på 12 inches og totalvekt 4. 9 lbs. MacBook leveres med en kraftig en. 83 GHz Intel Core Duo -prosessor i forhold til iBook en. 33 GHz PowerPC G4. minnet er installert på MacBook er 512 MB på 667 MHz, mens iBook har den samme mengden RAM installert, men i en front side bus hastighet på 133 MHz. maksimalt minne som kan installeres på en MacBook er to. 0GB med 2 spor, mens iBook støtter maksimalt minne på 1. 5GB med ett spor. MacBook har en lagringskapasitet på 60 GB mens iBook har en lagringskapasitet på 40GB. MacBook har et integrert iSight videokamera som ikke er tilgjengelig i iBook. de nye funksjoner og innføring av en kraftig, multi -core prosessor gjør MacBook mer populært og overlegen i forhold til iBook.
MacBook ble først introdusert i bare to farger. svart og hvitt produksjonen av den svarte MacBook -modellen har blitt avviklet og hvitt er den eneste MacBook -modellen tilgjengelig for salg på markedet. IBook var tilgjengelig i en rekke farger, men ble produksjonen av iBook avviklet i 2006
Summary :
en iBook er bygget på Power PC-arkitektur stund. MacBook er bygget på x86-arkitekturen.
2. MacBooks er designet for å være tynnere og mer attraktivt i forhold til iBooks.
tre. MacBook har en 13. 3 TFT XGA ( widescreen) skjerm mens iBook har 12. en TFT XGA -skjerm.
4. MacBook har et integrert kamera mens iBook mangler et kamera.
fem. MacBook er bedre enn iBook i sin hardware konfigurasjon, for eksempel prosessor, lagring og minne.
6. Harddisken i MacBook er enkel å oppgradere mens iBook ikke støtter harddisk oppgraderinger.
7. iBook produksjonen er avviklet og erstattet med Apples egen MacBook.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------