Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom halogen og lysrør

Hvis du bygger et hus eller renovere en, du møter ofte beslutningen om hvilke typer lysarmatur i bruk. Er de vanligste alternativene fluorescerende og halogenlamper. Det er mange forskjeller mellom de to, men det viktigste for vanlige brukeren er kraften effektivitet fordi dette direkte oversettes til strømregninga. En typisk halogenlampe har en virkningsgrad på rundt 3%, mens en fluorescerende lampe har et sted mellom 10 % og 15 %. Så for å produsere samme mengde lys, ville halogenlamper forbruke alt mellom tre til fem ganger strømforbruket av lysrør. Dette kan være en ganske betydelig sum i hjem der du har flere kamper slått på samtidig.
en annen fordel av lysrør er deres levetid. lysrør kan vare alt mellom 6. 000 til 15. 000 timers drift. Du kan sikkert finne det eksakte antallet på emballasjen av lampen. i kontrast vil typisk halogen lampe bare vare i ca 3000 timer. Det er derfor mer praktisk å bruke lysrør som du ikke trenger å endre dem så ofte.
Bortkastet kraft i alt elektrisk utstyr går til varme, og lampene er intet unntak. fordi halogenlamper sløser mer makt, er det logisk at det også produserer mer varme. i kalde områder, kan overdreven varme være tilgivelig, men i varmere klima er det veldig uheldig. den mye høyere temperatur på halogenpærer er også en brannfare, og brukere bør være forsiktig med å ha brennbart materiale som klut eller papir i umiddelbar nærhet mens de er i drift. Den største fordelen at halogen har over lysrør er at det er veldig billig. Lysrør har andre mekanismer som forrett og ballast som øker prisen for hver lampe. Men økt levetid og redusert strømforbruk mer enn gjør opp for kostnadene i det lange løp. derfor fleste hjem nå bruker lysstoffrør.
Ett område hvor halogenlamper fortsatt vinne over lysrør er dimming. Du trenger bare en dimmebryter, og du kan enkelt kontrollere hvor sterkt halogen pære skal være. Med lysstoffrør, er det vanlig dimmebryter ikke nok Du må ha en spesialisert ballast for dimming, og som øker prisen ytterligere
Oppsummering :
En. lysrør er betydelig mer energieffektiv enn halogen
2 lysrør varer lenger enn halogenlamper
tre produsere lysrør vesentlig mindre varme enn. halogenlamper.
4. Halogenpærer er billigere enn lysrør.
fem. Halogenpærer er lettere å dimme enn lysrør.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------