Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom CDROM og DVD

DVDer og CDROMs er begge optiske lagringsenheter som har en mye bruk, den mest fremtredende av dem er fordelingen av innhold som film, musikk, programvare, og slike Den største forskjellen mellom en. CDROM og en DVD er deres kapasitet. En CDROM holder vanligvis 700MB data per plate, mens en DVD kan inneholde fire. 7 GB på ett enkelt lag. Dual layer og dobbeltsidige DVD- plater skyve denne til maksimalt 17GB. Dette er også den viktigste årsaken til at CDROM ble erstattet av DVD.
en annen fordel med en DVD er den mye raskere dataoverføringshastigheter. Den CDROM basen hastighet 1x oversettes til en data gjennomstrømming av en. 23Mbit /s med typiske CDROM stasjoner nå hastigheter på 56x og overføring hastigheter på rundt 68. 8Mbit /s. Til sammenligning er 1x hastigheten på en DVD har høyere overføringshastighet på 10 år. 80Mbit /s. Selv om den nåværende maksimalt lett tilgjengelige DVD-stasjoner er fortsatt på rundt 20x, oversetter det fortsatt en betydelig høyere 216Mbit /s. Speed er knapt merkbar mellom en CDROM og en DVD når du skriver full plater på grunn av høyere kapasitet på DVDer. Jo høyere datakapasitet og raskere gjennomstrømning av en DVD viser seg å være svært fordelaktig i en av sine mange bruksområder. Filmer en film er typisk finnes i minst to CDROMs, og seerne blir tvunget til å stoppe midt i filmen å bytte plater Dette er ikke lenger et problem med en DVD det kan også romme freebies liker. bak kulissene, intervjuer, outtakes, og selv slettede scener som mange Filmskaperne rutinemessig inkludere i DVD utgivelse. Dette gir seerne en sekundær grunn til å kjøpe DVDen selv om de allerede har sett filmen på kino. Fordelen er enda mer tydelig når det kommer til spill. Noen spill på CDROMs ofte spenner fra alt mellom 2 til 6 plater. Med en DVD, er dette redusert til en mer håndterlig 1-2 disk settet.
Selv om en DVD har mange fordeler fremfor en CDROM, klarer den likevel å opprettholde bakoverkompatibilitet Så hvis du har en DVD-stasjon eller DVD-spiller, ville du fortsatt kunne lese dine gamle CDROMs. på det. Fordi DVD er en nyere teknologi, går det allerede en selvfølge at du ikke vil ha tilgang til DVDer på dine gamle CDROM stasjoner og spillere.
Oppsummering :
en DVDer holder mye mer data enn en CDROM
2 har DVDer raskere datahastigheter enn CDROMs
3. DVDer kan romme en hel film på én plate mens CDROMs ikke kan.
4. DVD-lesere /skribenter arbeid med CDROMs men ikke den andre veien rundt.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------