Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom GOTH og VAMPYR

Ulike sosiologiske grupper utvikler seg i løpet av tiden. En original gruppe kan utvikle seg til en annen med bare en liten forskjell i tro eller tradisjon. Noen ganger kan forskjellene skyldes plasseringen de kommer fra eller den kulturen som de følger. dukke ulike subkulturer fra disse ulike kulturene.
et godt eksempel er Goth, som er en subkultur som kan spores tilbake til 1976 i Storbritannia. som det utviklet seg, har Goth vært forbundet med en bestemt type musikk og mote som går med det. Det er vanligvis helt svart med innslag av fløyel og skinn.
Definere Goth er ikke lett som det er knyttet til identitet og personlig uttrykk. Noen hevder at det er definert av svarte klær, svart hår fargestoff, tung sminke, død, mørke, selv depresjon og redsel. nå er en avvikende subkultur som ofte forbindes med goth the vampire subkulturen.
Vampire er en mytisk /folkloristisk vesen som sies å livnære seg på menneskeblod. til tider kan dyreblod nok. Vampyrer er sagt å komme fra en død person reanimated ved en spesiell måte. De blir ofte beskrevet som å ha ekstra krefter og karaktertrekk. Ordet vampyr er antatt å være i bruk siden år 1734.
Fra vampyr ideen dukket den vampyr subkulturen som er preget av obsessive fascinasjon med moderne vampyr lore " alt fra mote til musikk, og selv til selve utvekslingen av blod. den er avgrenset med en bestemt stil med kjole og make- up som kombinerer viktoriansk, punk, glam og andre stiler som er omtalt i vampire skrekkfilmer.
The vampire subkultur er mer organisert i den forstand at det er en hemmelig samfunn som går gjennom innvielsesritualer av å drikke menneskeblod. De finnes vanligvis i undergrunnssystemet nattklubber i området.
Selv ofte forbundet, de fleste goterne misliker vampyrer og ønsker ikke å være knyttet i stereotypien skildringen av vampyrer i media
Oppsummering :
en Goth er definert basert på identitet og personlig uttrykk mens vampyr er klart definert som en skapning som overlever på menneskeblod.
to. Goth er kjent for svarte klær, svart hår fargestoff og gjør mens vampyr kombinerer viktoriansk, punk og glam stiler.
tre. Goth er identifisert med depresjon og tristhet mens vampyr er knyttet til den besettelse å livnære seg på menneskeblod.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------