Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom nord og sør korea

En av de beste bøkene der du vil lære mer om forskjellene mellom Nord og Sør -Korea er forfattet av Don Oberdorfer, i sitt arbeid " The Two Koreas '. I den, sa han at koreanerne er på hver side av delelinjen : Brødre og søstre og kusiner fra samme arven " | bitre fiender som har vært å føre voldsomme kamper mot hverandre i et halvt århundre
Dette bare går å vise hvor interessant det er å lære om forskjellene mellom disse to tilsynelatende forskjellige, men likevel i hovedsak de samme, land. Divisjonen kom under andre verdenskrig, da Korea ble okkupert av japanerne. Resultatet av krigen var Nord-Korea, eller den demokratiske folkerepublikken Korea, som har Pyongyang som sin hovedstad "og Sør -Korea, som er den Republikken Korea, med Seoul som sin hovedstad.
krigen så dannelsen av en kommunistisk regjering som tok kontroll over Nord-Korea, mens Sør- Korea ble et mer demokratisk land. til tross for at Sør Korea opplevde vanskeligheter som nasjon i 1986 internasjonale kamper holdt i landet, samt sommer-OL i 1988, har brakt tilbake nasjonal stolthet, noe som gjør innbyggerne i denne regionen billettprisen langt bedre enn sine kolleger i nord. Livet i Nord-Korea er en som innebærer sult og fattigdom. Selv om mye folk klarer å unnslippe ved å gjøre veien fra Kina til Sør- Korea, er mange fortsatt fanget under kommuniststyret. I dag har Sør-Korea dukket opp som en blomstrende nasjon, mens Nord-Korea lider massesult og økonomiske problemer. folk i Nord-Korea har blitt satt til å forstå at Kim Il Sung er en gudelignende figur, og mange nordkoreanere behandles ulikt av sørkoreanere. Nord-Korea nektet å delta i internasjonale samfunnet som et show av støtte til religiøs frihet er noe som er ennå skje ' dermed den brede kløften mellom de to landene
Oppsummering :
En. Nord-Korea har Pyongyang er som hovedstad, mens Sør- Korea har Seoul som hovedstad
2 Nord-Korea er et land som opplever økonomiske problemer og massesult, mens Sør-Korea er et land der. borgere er fornøyd, og økonomien er sakte men sikkert blomstrende.
tre. Nord-Korea ledes av den øverste leder Kim Jong-Il, mens Sør-Korea har en demokratisk, semi-presidentvalget republikk, ledet av president og en statsminister.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------