Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom kinesisk og taiwanske

Folk som bor i Kina er kjent som kinesisk, og de i Taiwan er kjent som taiwanske. Etnisk, blir kinesisk og taiwanske anses å være den samme. Selv kinesisk og taiwanske har mange likhetstrekk i deres kultur, språk, politikk og livsstil, skiller de på mange måter. Siden 1949, kinesisk og taiwanske er i konflikt med hverandre.
Kina er kjent som Folkerepublikken Kina, og Taiwan er kjent som Republikken Kina. Når man snakker om demografi, er Taiwan mindre i forhold til Kina.
Først av alt, la oss se hvordan den kinesiske og den taiwanske forskjellig i sin karakter. Den taiwanske anses for å opprettholde bedre menneskelige relasjoner enn den kinesiske. Den taiwanske anses å ha en mer kjærlig hjerte enn den kinesiske.
motsetning til taiwanske, kineserne er mer ambisiøs.
Taiwansk ha mer respekt for hverandre, og de også vedlikehold likestilling mellom menn og kvinner. på den annen side, trenger kinesiske kvinner ikke har lik status til kinesiske menn. Dessuten taiwanske kvinner har mer frihet enn kinesiske kvinner.
I motsetning til de kinesiske, taiwanske folk nyte mer politisk frihet. En annen ting som kan bli lagt merke til er at utdanning standarder er høyere i Taiwan enn i Kina. Selv helse standarder, taiwanske er mer avansert enn kinesisk.
Når man snakker om sine språk, blir kinesisk mandarin mye brukt av kinesiske og taiwanske det er imidlertid forskjeller i dialekten
i økonomiske termer, Taiwansk har en bedre økonomisk posisjon enn den kinesiske. for eksempel, mens åtte prosent av den kinesiske befolkningen lever i fattigdom, bare 0. 95 prosent av taiwanske folket er under fattigdomsgrensen
Det har blitt sagt at taiwanske er mer avansert på mange aspekter i forhold til den kinesiske Sammendrag :
En. den taiwanske anses for å opprettholde bedre menneskelige relasjoner enn den kinesiske.
to. motsetning til taiwanske, kineserne er mer ambisiøs.
tre. den taiwanske er anses å ha en mer kjærlig hjerte enn den kinesiske.
4. Taiwansk har mer respekt for hverandre, og de også vedlikehold likestilling mellom menn og kvinner.
fem. taiwanske kvinner har mer frihet enn de kinesiske kvinnene.
6. I økonomiske termer, Taiwansk har en bedre økonomisk posisjon enn den kinesiske.
7. i motsetning til de kinesiske, taiwanske folk nyte mer politisk frihet.
8. er utdanning standarder høyere i Taiwan enn i Kina.
9. i helse standarder, den taiwanske er mer avansert enn den kinesiske.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------