Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom kinesisk og mandarin

kinesisk og mandarin brukes om hverandre. Kinesisk er et begrep som refererer til et felles språk som snakkes i Kina. Mandarin er en form for kinesisk språk. Man kan ikke komme over mange forskjeller mellom kinesisk og mandarin.
Når man snakker om det kinesiske språket, er det ingen slike språk som kinesisk. det er de ikke- kinesere som refererer til alle dialekter som brukes i Kina som kinesisk, men for det kinesiske folk, de har forskjellige dialekter, og den mest vanlige er mandarin dialekt og kantonesisk.
det talte kinesiske og skriftlig kinesisk er forskjellig. Selv om det er mange regionale kinesiske varianter, de er alle anses å være et enkelt kinesisk språk for politiske og sosiale årsaker. Mandarin, Wu, kantonesisk, min Xiang, Hakka og Gan er noen av de brukte kinesiske språk. de ulike kinesiske språk også variere fra en region til en annen. Mandarin er den mest brukte språket blant kineserne.
Mandarin er vanligvis referert til som standard kinesisk språk. Mandarin er nå den mest brukte språket i regjering, utdanning og media. Mandarin snakkes mer enn de andre kinesiske språk i byene. Mandarin er knyttet mer til muntlig form, og den skriftlige kinesiske formen er basert på det. i forhold til andre kinesiske språk, har Mandarin mer polysyllabic ord. det har også blitt bemerket at mandarin har mindre lyder når sammenlignet med andre kinesiske språk.
De fleste anser kinesisk å være et enkelt språk. Folk over hele verden condsider kineserne til å være ett språk. Vel, nesten alle de kinesiske språkene tilhører samme familie, og har små forskjeller
Oppsummering : 1. Det er de ikke- kinesere som refererer til alle dialekter som brukes i Kina som kinesisk, men for det kinesiske folk, de har forskjellige dialekter, og den mest vanlige er mandarin dialekt og kantonesisk.
2. Selv om det er mange regionale kinesiske varianter, er alle disse anses å være ett kinesisk språk for politiske og sosiale årsaker.
tre. Nesten alle de kinesiske språkene tilhører samme familie, og har små forskjeller.
4. Mandarin er vanligvis referert til som standard kinesisk språk. Det er den mest brukte språket i regjering, utdanning og media.
fem. Mandarin snakkes mer enn de andre kinesiske språk i byene.
6. i forhold til andre kinesiske språk, har Mandarin mer polysyllabic ord.
7. Det kan også sees som Mandarin har mindre lyder når sammenlignet med andre kinesiske språk.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------