Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom kinesisk og kantonesisk

Det kinesiske språket har en variant av dialekter, vanligvis knyttet til regioner. Kantonesisk er en av de store dialekter, samt Mandarin, tradisjonell og forenklet for skriftlig kinesisk.
den mest populære, og dermed mest brukte kinesisk dialekt innenfor fastlands-Kina, er mandarin. det er også det offisielle språket i Republikken Kina. blant alle dialekter, kantonesisk og mandarin gjør mest forvirring blant mange mennesker.
kantonesisk forskjellig på mange måter fra fastlands- Kina. Kantonesisk er dialekt brukes i Guangdong -provinsen, i fastlands-Kina, samt Macao og Hong Kong. I de senere årene, på grunn av utvandring, er kantonesisk den viktigste kinesiske dialekten brukes innen kinesiske miljøer i utlandet, for eksempel San Francisco, London og andre miljøer.
Både kantonesisk og fastlandet kinesisk ( mandarin) er tonale språk, men det er opp til ni toner i kantonesisk mot bare fire i de viktigste kinesiske dialekten mandarin. Dette gjør kantonesisk en vanskeligere dialekt å lære. Kantonesisk høyttalere finne sin dialekt mer livlig, morsom å snakke og fargerik, med en overflod av slung, en unik humor til det, og særegne kultur, som gjør det mer attraktivt for nye elever. Det er mer uttrykksfull enn noen annen kinesisk dialekt. imidlertid fastlandet kinesiske dialekten mandarin sett på som for formell, hovedsakelig brukt som et verktøy i regjering og næringsliv.
Selv grammatisk kantonesisk og kinesisk dialekter har mange funksjoner, er det fortsatt variasjoner, men i motsetning til andre kinesisk, er kantonesisk grammatikk veldig logisk, og dette er en av de enkleste funksjonene i dialekten. Kantonesisk har også ganske stort antall faste uttrykk og idiomatiske måter på hvordan du si noen ting som må gripes for å være fullt ut funksjonell med dialekten.
Kantonesiske og andre kinesiske dialekter er gjensidig uforståelig, så langt som åpenhet er bekymret. for dette faktum, blir de ofte betraktet separate språk, men generelt har kjennskap til en annen kinesisk dialekt letter opp læringsprosessen for kantonesisk. det blir lettere å fortelle hvordan visse toner kart fra en dialekt til kantonesisk.
Mens kinesiske dialekter har en standard i skriftlig form, kan kantonesisk skrives som det snakkes, men det kan også bli skrevet i standard skriftlig kinesisk. Flertallet av kantonesisk -spesifikke tegn utvikle seg fra en eksisterende kinesisk tegn, og har en lignende lyd, bare legge til en " munn " radikale til venstre side, men generelt, skrevet kantonesisk i folkespråket er fortsatt sjeldne
Oppsummering :
kinesisk er en samling av dialekter, inkludert kantonesiske og andre dialekter.
kantonesisk er den nest mest utbredte språket dialekt etter den største kinesisk ( mandarin), som er det offisielle språket.
kantonesisk brukes hovedsakelig i Sør- Kina, Hong Kong og Macao, mens kinesisk ( mandarin) brukes hovedsakelig i fastlands Kina.
kantonesisk er mer uttrykksfullt, og mer åpne for å slung enn hoved kinesisk, som er sett på som altfor formell.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------